Komunalni izbori / HDZ osvojio većinu na izborima za gradske četvrti Karlovca: 'To je potvrda i priznanje građana'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

HDZ je pobijedio u njih 37 gradskih četvrti i mjesnim odborima, dok je SDSS pobijedio u jednom

15.4.2019.
9:00
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Na izborima za članove vijeća 38 gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Karlovca HDZ je pobijedio u njih 37, dok je SDSS pobijedio u jednom, a gledajući prema broju osvojenih mandata HDZ je osvojio njih tri četvrtine, izvijestio je karlovački HDZ u nedjelju navečer prije objave službenih rezultata.

HDZ-ova ministrica demografije, Karlovčanka Nada Murganić (HDZ) naglasila je na konferenciji za novinare kako su ti rezultati važni jer je riječ o sličnim rezultatima kao i prije četiri godine te da je to ujedno i najbolji uvod u predstojeće europarlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Riječ je o ljudima koji će provoditi gradske projekte, uključujući i projekte s državne razine te one financirane s razine Europske unije. To je potvrda i priznanje građana HDZ-u koji je uglavnom i do sada vodio njihove gradske četvrti i mjesne odbore“, rekla je Murganić.

Saborska zastupnica i predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Karlovac Marija Jelkovac zahvalila je svima koji su izašli na izbore i čestitala kandidatima HDZ-a. Naglasila je da je HDZ u 32 od 38 izbornih jedinica na izbore išao samostalno, u šest u raznim koalicijama te da je ta stranka i do sada vodila većinu vijeća, što je donosilo odlične rezultate. "Izborna pobjeda obvezuje HDZ da i dalje služi sugrađankama i sugrađanima na jednako kvalitetan način“, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić: Komunalni izbori temelj demokracije

Predsjednik ŽO HDZ-a i karlovački župan Damir Jelić istaknuo je da je HDZ osvojio tri četvrtine svih mandata kao i da on te komunalne izbore smatra najvažnijima, jer su temelj demokracije.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić (HDZ) naglasio je da rad vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti „jako utječe na sve što se u gradskoj upravi radi i na programe koji proizlaze iz gradskog proračuna“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve rečeno su podaci HDZ-ovih promatrača s izbornih mjesta.

Zbog problema s računanim programom za obradu podataka u Gradskom se izbornom povjerenstvu (GIP) službeni rezultati nisu znali do kasno u noć. Kako je Hini rekla predsjednica Marina Golubić, radi se o programu jedne tvrtke iz Đakova obzirom da je ta usluga državnog APIS-a višestruko skuplja, a Grad je htio na izborima uštedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjedba jednog od članova GIP-a bila je da bi, da su ručno obrađivali sve podatke, rezultate imali puno prije, jer je od 47.406 u biračke spiskove upisanih birača na birališta izašlo 17 posto.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo