optimističan glede budućnosti / HDZ obilježio 29. obljetnicu osnutka, premijer poručio: 'Idemo u smjeru koji je želio Tuđman'

Prije točno 29 godina, na Jarunu se održala Osnivačka skupština HDZ-a u prisutnosti 48 osnivača, za predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman

17.6.2018.
19:04
VOYO logo

HDZ je danas proslavio 29. obljetnicu osnutka stranke, a premijer Andrej Plenković na zagrebačkom Jarunu, gdje se obilježava obljetnic, komentirao je akutualna politička događanja.

Prije točno 29 godina, na Jarunu se održala Osnivačka skupština HDZ-a u prisutnosti 48 osnivača, za predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smjer kojim vodimo Hrvatsku ide točnu u onom pravcu gdje ga je želio Franjo Tuđman, a to je u desnom centru, na širokoj narodnjačkoj platformi, koja ima i svoju demokršćansku dimenziju. Mislim da je važno da svi prepoznate pokušaje onih koji bi htjeli doći na naše mjesto, koji nas žele destabilizirati. Ali u tome neće uspjeti", rekao je premijer Plenković na obljetnici. 

Na pitanje je li se vidio s predsjednicom, Plenković je izjavio: "Vidjeli smo se, čini mi se u četvrtak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li održali sastanak, kratko je odgovorio: "Čut ćemo se idući tjedan."

Premijer nije dao konkretan odgovor je li imao vremena proučiti demografske mjere koje je prošli tjedan javnosti iznijela predsjednica Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarat ćemo, Razgovarat ćemo o svim temama", bio je njegov odgovor.

Na novinarsku konstataciju da su mišljenja mnogih kako odnosi Pantovčaka i Banskih dvora nikada nisu bili lošiji, Plenković kratko poručuje: "Odnosi su odlični".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo