MOST I HRVATSKA RASTE IDU DALJE / HDZ ne želi u tripartitnu vladu, ali poziva Most na nove pregovore!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Više od dva sata Predsjedništvo HDZ-a usuglašavalo je stavove koje će spomenuta stranka zauzeti u postizbornim pregovorima koji su dosad bili puni neočekivanih obrata. Kako doznajemo, HDZ-ovci su ostali pri svom stavu da neće pristati na zahtjeve Mosta

21.12.2015.
16:58
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Više od dva sata Predsjedništvo HDZ-a usuglašavalo je stavove koje će spomenuta stranka zauzeti u postizbornim pregovorima koji su dosad bili puni neočekivanih obrata.

Kako doznajemo, HDZ i Domoljubna koalicija kojoj su na čelu ne namjeravaju sudjelovati u tripartitnoj vladi. Tu je vijest potvrdio Robert Podolnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovori se nastavljaju u dvoje", rekao je.

HDZ je nešto iza 17 sati novinarima podijelio priopćenje u kojem tvrde da se zalažu za stručnu i reformsku vladu, ali ne spominju tripartitnu vladu već samo Most pozivaju na nove razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i Domoljubna koalicija, kako tijekom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvatske države i svih njezinih građana“, stoji u priopćenju HDZ-a nakon sjednice Predsjedništva. 

Ističe se da su se hrvatski birači na nedavno provedenim izborima za Hrvatski sabor velikom većinom opredijelili za promjenu dosadašnjih načina upravljanja koji je zanemario stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakvih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnopravnosti, stručnosti i odgovornosti. 

HDZ i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska vlada mora biti reformska i stručna bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te vlade. Stoga predlažu da novi predsjednik vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sukladno vašem pozivu na razgovor predlažemo što žurniji nastavak razgovora predstavnika HDZ-a i Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta temeljem gore iznijetih načela“, stoji u pismu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka predsjedniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu.

HDZ-ov odgovor u Mostu su shvatili kao odbijanje sudjelovanja u tripartitnoj vladi, što je bio jedan od njihovih ključnih uvjeta, čime su automatski otpisali Domoljubnu koaliciju iz daljnjih pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pregovori o novoj vladi nastavljeni su u 17 sati sastankom predstavnika Mosta i koalicije Hrvatska raste.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo