OBRAČUNI U STRANCI / HDSSB-u prijeti potpuni raspad sistema, Glavaš poručio Buriću: 'Ti si prvak u analnom alpinizmu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Burićev napad prilično je razbjesnio Glavaša koji se na svom Facebook profilu obračunao sa svojim donedavnim prijateljem

26.10.2016.
11:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon lošeg rezultata na izvanrednim parlamentarnim izborima HDSSB-u prijeti totalni raspad sistema.

Jučer je zamjenik predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić izvijestio kako veći broj članova stranke traži donošenje odluke o sazivanju izvanrednog stranačkog izbornog sabora radi izbora novoga vodstva stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić je zajedno s predsjednicom Glavnog odbora Danijelom Lovoković, VladimiromŠišljagićem i još 40-ak članova ustao protiv predsjednika stranke Dragana Vulina te osnivača iste Branimira Glavaša.

Ovaj napad prilično je razbjesnio Glavaša koji se na svom Facebook profilu obračunao sa svojim donedavnim prijateljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvak u analnom alpinizmu", napisao je Glavaš u opisu videa u kojem Burić drži Glavaševu uokvirenu fotografiju i putem telefona mu govori da ga voli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovoković: žele me suspendirati jer sam počela propitivati način funkcioniranja HDSSB-a

Predsjednica Glavnog odbora HDSSB-a Danijela Lovoković potvrdila je u srijedu da je predsjednik stranke Dragan Vulin pred stranačkim Sudom časti protiv nje pokrenuo postupak suspenzije, a smatra kako je razlog tome što je počela javno propitivati demokratsko funkcioniranje stranke.

U izjavi medijima Lovoković je rekla kako je prije dva dana, na privatnu e-mail adresu, dobila obavijest da je Vulin pred Sudom časti pokrenuo taj postupak, a taj sud ima rok od godinu dana da odluči hoće li postupak obustaviti ili ga nastaviti sukladno statutu. Na odluku se ima pravo žaliti Visokom sudu časti HDSSB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je postupak pokrenut i protiv njezina zamjenika Dinka Burića, koji je jedan od članova Suda časti, ali tvrdi da nije dobila nikakvo obrazloženje zašto je postupak pokrenut, niti joj je odluka o pokretanju postupka službeno uručena.

Na upit kako tumači tu situaciju, Lovoković je odgovorila kako smatra da je stanje u stranci nakon posljednjih i pretposljednjih parlamentarnih izbora takvo "da demokracija baš i ne postoji, jer se redovna radna tijela stranke, poput sabora stranke i Glavnog odbora, ne sazivaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Lovoković, Šišljagić

Davor Javorovic/PIXSELL

"Naše se članstvo s pravom pita što se to događa, ima li netko utjecaja na odluke stranke. Imala sam hrabrosti i javno postaviti to pitanje i pretpostavljam da je to razlog suspenzije", rekla je Lovoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako ne zna kako će stranka sada funkcionirati, jer je, nakon ovakvih poteza, dio članova Predsjedništva zatražio pokretanje postupka suspenzije protiv ostalog dijela stranačkog vodstva.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo