HASANBEGOVIĆ O LEX ŠERIFU: / 'Vrijeme je da se taj zakon nazove pravim imenom, a to je 'Lex Plenković', evo zašto...'

Image
Foto: Screenshot/N1
17.11.2017.
9:56
Screenshot/N1
VOYO logo

No, Hasanbegović staje na stranu zagrebačkog gradonačelnika kada su u pitanju tvrdnje da je HDZ sporni zakon radio zbog njega.

Image
SABORSKA OPORBA O 'LEX ŠERIF': /

'Lokalni čelnici postaju nedodirljivi i nesmjenjivi'

Image
SABORSKA OPORBA O 'LEX ŠERIF': /

'Lokalni čelnici postaju nedodirljivi i nesmjenjivi'

"Jamčim vam da Bandić nije imao nikakvu ulogu u donošenju tog zakona, njemu odgovara da se u javnosti stvara privid njegove moći i utjecaj na predsjednika Vlade. Ne radi se tu o lex Šerifu, lex Opari, Obersnelu ili Komadini, ovaj zakon treba nazivati lex Andrej Plenković. Jedini pravi njegov autor je Plenković i to je izraz njegove političke filozofije, a to je da pod svaku cijenu treba spriječiiti bilo koje prijevremene izbore u bilo kojoj sredini, da nepovoljan rezultat ne bi doveo u pitanje tu lažnu sliku o stabilnosti. Plenković, kad bi mogao, donio bi odluku da se odgode izbori za EU parlament i predsjednički izbori i da se prolongiraju odnosno da se održe tek nakon sljedećih parlamentarnih izbora. To je jedina pozadina onog što se naziva lex Šerif, a vrijeme je da se to nazove pravim imenom - lex Plenković", pojasnio je Hasanbegović za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući Povjerenstvo za Agrokor, Hasanbegović je rekao kako u njegovoj stranci to tijelo smatraju farsom u kojoj svi svjedoci ionako imaju ili različite vrste demencije ili tek selektivno sjećanje. "Sve će to biti jedno veliko ništa", zaključio je Hasanbegović dodajući kako se i sudski može očekivati beskrajna sudska trakavica.

Na pitanje kako komentira činjenicu da je Vlada preživjela zahtjev za opozivom koji je podnio SDP, odgovorio je: "Vlada je potvrdila jednu vrstu stabilnosti i status quo, to je bila jedna vrsta oporbenog ćorka. Institut opoziva je važan institut koji je na ovaj način trivijaliziran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo