primili lažne mailove / Hakeri se namjerili na studente, Sveučilište upozorava: 'Nikad vas nećemo tražiti osobne podatke'

Image
Foto: Photos.com

Sveučilište Juraj Dobrila u Puli upozorilo je sve svoje studente kako su ovih dana na meti

14.12.2018.
12:30
Photos.com
VOYO logo

Studenti sa Sveučilišta u Puli našli su se na meti kradljivca koji 'operira' putem lažnih mailova. 

Naime, nekolicina studenata Sveučilišta J. Dobrile u Puli dobila je e-mail čiji je pošiljatelj navodno 'unipu.hr tehnički odjel', a u poruci se od studenata, pod izlikom nadogradnje webmail računa, tražilo da otkriju korisničko ime i lozinku svojeg AAI@EduHR elektroničkog identiteta te druge osobne podatke, piše Srednja.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, AAI@EduHr sustav koriste svi studenti visokih učilišta u Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu mogli dobiti informacije o ispitnim rokovima, prijavljivati ispite i rješavati administrativne stvari vezane uz sveučilišno obrazovanje. 

Sa Sveučilišta upozoravaju studente kako se radi o osmišljenoj prijevari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kradljivce je otkrio mali s kojeg šalju poruke, a to je techcare42@gmail.com, ali i pravopisne greške u porukama. Uz to, ‘tehnički odjel’ uopće ne postoji na Sveučilištu u Puli i sa Sveučilišta su studentima poručili da od njih nikada neće tražiti osobne i povjerljive podatke. 

"Nekoliko nam je korisnika javilo da su dobili lažnu obavijest o ‘nadogradnji webmail računa’ kojom se od korisnika traži da otkriju korisničko ime i lozinku svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Ukoliko ste odali svoje podatke odmah promijenite svoju lozinku AAI@EduHr korisničkog računa i javite Službi za informatičku potporu vrijeme incidenta kako bismo utvrdili eventualnu štetu! Korisnike redovito upozoravamo da nikada ne otkrivaju svoje osobne podatke i lozinke, ali nekada su kradljivci tih podataka vješti u skrivanju svoje namjere", priopćili su s pulskog sveučilišta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo