varaždinski gradonačelnik o slučaju termoplin /

Habuš: 'Termoplin nije oštetio Grad, tko misli drugačije, široko mu polje'

Image
Foto: Goran Štimec

Očitovanje Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) potvrđuje da Termoplin nije oštetio Grad Varaždin i da navodi nezavisnog gradskog vijećnika Zlatana Avara ne stoje.

10.5.2016.
12:43
Goran Štimec
VOYO logo

Ustvrdio je to varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj nakon što je prošloga tjedna Grad zaprimio odgovore na svoja pitanja upućena HERA-i.

Podsjetimo, riječ je o slučaju kojeg je otvorio vijećnik Zlatan Avar, ustvrdivši, temeljem uvida u dokumente i detaljne analize, da je Termoplin gradskim ustanovama i tvrtkama fakturirao plin po cijenama bitno višima od one ponuđene u postupku javne nabave te da je time gradski proračun oštećen, samo u 2014. i 2015. godini, za oko 1,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ono što je HERA potvrdila je da su cijene plina po kojima je Termoplin fakturirao bile među najnižima u Hrvatskoj. Osim toga, ukupna vrijednost javne nabave nije prebačena - dao je glavne argumente za izrečeni stav, rekavši pritom da mu 'pao kamen sa srca'.

Osvrnuo se i na upitnost opravdanosti ugovora koji predviđa promjenjivu cijenu plina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Više od 80 posto javnih ustanova, što državnih, što gradskih, je na ugovorima s promjenjivom cijenom. I to je bila praksa 2014., to je praksa i danas. Ono što je bitno je da je cijena promijenjena u skladu s prilikama na tržištu, ali i da je i takva bila među najnižima na tržištu - kaža gradonačelnik.

Više o aferi Termoplin pročitajte na portalu Varaždinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo