GRMOJA NA POLICIJI: / U Uskoku očekujem i Prgometa, Milanovića, Raškovića...

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta Glasnogovornik te stranke Nikola Grmoja rekao je da je upravo na putu u policiju na razgovor o pritiscima koji su vršeni.

2.12.2015.
13:48
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Reći će, kaže, ona saznanja koja ima, ali i dodao kako očekuje da "na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović i ministar obrane Kotromanović i gospodin Prgomet i gospodin Rašković i gospodin Kalmeta".

"Ne mislim da je bilo nezakonitih pritisaka, radi se o ponudama mjesta, nije bilo prijetnji i znači da možda tu nema nikakvog kaznenog djela, ali očito se tu radi o političkoj trgovini", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li Most još uvijek 15 zastupnika Grmoja je odgovorio kako imaju "možda i više". "Neki se žele i vratiti. Evo gospodin Petrina me zvao, želi se vratiti, ali mislim prvo da ćemo tražiti javnu ispriku", rekao je Grmoja. Petrina je to, međutim, demantirao u svom stilu: PETRINA BIJESAN: Grmoja je lažov, smrdljivi mali štakor.

Image
PETRINA BIJESAN: /

Grmoja je lažov, smrdljivi mali štakor

Image
PETRINA BIJESAN: /

Grmoja je lažov, smrdljivi mali štakor

Ne očekuju vraćanje mandata

Glasnogovornik Mosta kazao je da su se na sastanku Nacionalnog vijeća analizirali odgovori koje su na njihov paket reformskih zahtjeva dobili iz SDP-a i HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizirali smo po programskim postavkama odgovor SDP-a i HDZ-a. Načelna suglasnost je velika, postoje neki odgovori koji nisu najbolje razjašnjeni i to ćemo u daljnjim konzultacijama riješiti. I jedni i drugi su suglasni pa ćemo vidjeti. Naša daljnja pozicija je ista, znači reformska vlada i nastavljamo s razgovorima", rekao je Grmoja nakon sastanka Nacionalnog vijeća.

Na pitanje trebaju li Stipe Petrina, te Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak koje su se priklonile Hridi iz Mosta isključenog Drage Prgometa vratiti mandate, Grmoja je kazao kako to od njih ne očekuje. "Svatko može zadržati svoj mandat. Ako oni smatraju da na osnovu rezultata i rejtinga Mosta nisu ostvarili uspjeh ne moraju vratiti mandat", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o izjavi Ružice Vukovac pročitajte ovdje: Ako ne žele s nama, bilo bi fer da vrate mandat

Image
PODOLNJAK: /

Pregovori će trajati najmanje dva mjeseca, a možda i duže

Upitan hoće li Most u četvrtak imati svog kandidata za predsjednika Sabora rekao je da će "ako bude pat pozicija" predložiti svog kandidata. "To ćemo vidjeti nakon razgovora sa SDP-om i HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložit ćemo ga javno, a oni ga mogu podržati konsenzusom, rekao je Grmoja.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo