GRBIN O IZBORIMA U HDZ-u: /

'Je li promjena vodstva zaokret od Ilčića, Ćorića, Hasanbegovića?'

Image
Foto: Screenshot N1
23.6.2016.
19:27
Screenshot N1
VOYO logo

BRKIĆ NAKON MARATONSKE SJEDNICE OTKRIO KAKO ĆE HDZ BIRATI NOVOG ŠEFA STRANKE: ‘Odlučili smo! Izbori su 17. srpnja’

''HDZ je politička stranka koja kao i svaka, ima pravo birati svoje vodstvo i u taj izborni proces mi se ne bi trebali miješati, ali sve ono što bi dovelo do toga da stranka postane ozbiljna građanska stranka može biti dobro, ne samo za HDZ nego i za Hrvatsku. Ali onda se svi kandidati moraju izjasniti je li to samo promjena čelne osobe ili je to zaokret od svih onih Ilčića, Ćorića i Hasanbegovića'', rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''O pozdravljanju kandidature ne možemo govoriti jer je HDZ naš politički suparnik, ali kao što je i Milanović rekao, mi se ovakvom neredu ne možemo veseliti. Treba nam stabilnost da bismo napredovali, a ako će izbori (u HDZ-u) do toga dovesti, to može biti samo dobro za čitavu zemlju'', kazao je Grbin.

ODRŽANA SJEDNICA TEHNIČKE VLADE; Orešković: ‘Ispunjavat ćemo sve obveze. Plaće, mirovine… Sve će funkcionirati’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače Grbin je već danas na konferenciji za medije ocijenio da je današnja sjednica Vlade protuzakonita. "Svima je jasno da ova Vlada, koja ne samo da je u ostavci već je smijenjena izglasavanjem nepovjerenja u Hrvatskom saboru, nema apsolutno nikakvog dodira s realnošću. Umjesto da, kako je propisano zakonom, uradi samo tehničke i neodgodive poslove, Vlada se pravi kao da se ništa nije dogodilo”, kazao je Grbin.

U razgovoru za N1 Grbin je ponovio stav kako smatra da Vlada smije obavljati samo tehničke poslove. ''Mislim da bi morali imati u vidu da postoje zakoni i da ih svi moraju poštivati, a pogotovo izvršno tijelo države. Ja držim da vlada, nakon što joj je izglasano nepovjerenje i nakon što je postala vlada u ostavci, smije obnašati samo tehničke poslove. Takva vlada uopće ne smije upućivati zakone u saborsku proceduru'', kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo