Apel HTZ-u /

Gradonačelnik Čakovca: 'Nedopustivo je da u novom spotu HTZ-a nema niti jednog kadra iz Međimurja i sjevera Hrvatske'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica ne prepoznaje sjever domovine kao ključnu destinaciju, smatra gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač

9.11.2017.
15:10
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač uputio je apel Hrvatskoj turističkoj zajednici i istaknuo da u zadnjem promotivnom spotu nema niti jednog kadra sjevernog dijela lijepe naše i Međimurja.

„Spot je uistinu hvalevrijedan i obuhvatio je sve elemente na koje možemo biti ponosni – vrhunske sportaše, kulturne destinacije, gastronomske delicije i divne krajolike. Međutim, naprosto je nevjerojatno da je u potpunosti izostavljen sjever Hrvatske, naši divni gradovi i bogata turistička ponuda. Stalno slušamo da turistička ponuda mora biti aktualna 365 dana godišnje i smatram da upravo sjever Hrvatske to dokazuje. Čakovec je danas grad koji nudi Advent, u vrhu ljetne sezone pruža manifestaciju Porcijunkulovo koja je ove godine privukla 300 000 ljudi i impresionirala svjetski poznatu blogericu Ashley Colburn. U svakoj turističkoj aktivnosti u gradu prostor za promociju pružamo lokalnim OPG-ovima, obrtnicima i umjetnicima, za koje je promocija u sklopu ovakvih nacionalnih aktivnosti ključna. To je uistinu minimum koje država mora osigurati onima koji pune naš proračun i promoviraju blagodati svoga kraja na najbolji mogući način. Susjedni Varaždin također nudi fenomenalne sadržaje i također nismo vidjeli niti jedan jedini kadar i s pravom možemo protestirati protiv ovakve nepravde.“ – poručio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući zastupljenost sportaša u spotu, Stjepan Kovač je naglasio kako su u njemu svakako trebale sudjelovati i ženske snage.

„Hrvatska se osobito ponosi uspješnim sportašicama kao što je Sandra Perković, Sandra Kolak i Blanka Vlašić i posve je nevjerojatno da se niti jedna nije pojavila u spotu. S obzirom na to da je riječ o spotu koji će nas predstavljati u svijetu, možemo li se zapitati što to govori o ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj? Riječ je o ozbiljnom propustu.“ – zaključio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo