Zatvaranje zbog radova / Građani, pripremite živce! Objavljeno kako će se točno od nedjelje odvijati promet oko rotora

Image
Foto: RTL, Igor Soban/PIXSELL

Iz Grada su objavili kako će se točno odvijati promet tijekom rekonstrukcije rotora

11.12.2018.
11:49
RTL, Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Iz Grada su službeno najavili zatvaranje rotora. Tako se u nedjelju, 16. prosinca 2018. godine u 9 sati, potpuno zatvara promet zagrebačkim rotorom. Tako će se on zatvoriti pred sam Božić, a bit će zatvoren najmanje do veljače 2020. godine. 

Grad je objavio i kako će se točno odvijati promet tijekom rekonstrukcije rotora Remetinec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak iz zapada i juga – čvora Lučko i Remetinečke ceste

Image
Foto: Grad Zagreb

Rotor zapad-jug

Iz zapada i juga glavni pravac dolaska je Jadranska avenija. Vozila koja dolaze iz pravca čvora Lučko će se postepeno svoditi iz tri traka u jedan prometni trak, prevesti na sjeverni kolnik i po Riječkoj ulici voditi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta:

  • Prema sjeveru će vozila skrenuti lijevo i preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom
  • Prema istoku (u Novi Zagreb) nastavit će ravno i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana

Budući je Remetinečka cesta sjevernije od ulaza u OŠ Savski gaj zatvorena zbog radova, vozila će moći koristiti Ulicu Ive Robića ili kako preporučuju, ulicu Vice Vukova. Proći će postojećom donjom razinom raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova i preko sjeverne rampe uključiti se na Riječku ulicu s daljnjim izborom smjerova kretanja kao i vozila iz pravca čvora Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak iz sjevera - Selske i Savske ceste

Image
Foto: Grad Zagreb

Rotor sjever

Iz pravca sjevera vozila će imati dva izbora:

  • Prema istoku (Novom Zagrebu) preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana
  • Prema zapadu ili prema jugu nastavit će ravno, skrenuti desno i preko privremene prometnice doći do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova

Dolazak iz istoka - Novog Zagreba

Image
Foto: Grad Zagreb

Rotor-istok

Iz pravca istoka vozila se poslije raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana prebacuju na privremenu prometnicu. Dolaskom do Jadranskog mosta, vozači se odlučuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Prema sjeveru se uključuju na Jadranski most i dalje prema raskrižju sa Selskom cestom

Ako žele u pravcu zapada nastavljaju ravno po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

U dokumentu koji su objavili iz Grada nalaze se i upute za kamione, lokalni promet, kao i za pješački i biciklistički promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo