'SVI KONJI SU ZBRINUTI' / Grad Zagreb se oglasio o drami na Hipodromu: 'Godinama nije bilo reda, pojedinci su koristili situaciju za povlastice koje im ne pripadaju'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Svi korisnici koji žele mogu sklopiti ugovore o korištenju boksova i nesmetano koristiti Hipodrom u skladu sa zakonom, kažu iz Grada Zagreba

24.11.2023.
10:13
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb se oglasio o dramatičnoj situaciji među zaštitarima, policijom i vlasnicima konja koja se jučer odvijala na zagrebačkom Hipodromu, prenosi Index.hr. Intervenirala je i hitna pomoć, a sve zbog toga što su iz gradske ustanove koja upravlja Hipodromom onemogućili ulazak dijelu vlasnika za koje tvrde kako nemaju ugovore i ne plaćaju boksove za konje.

Jučer se na licu mjesta nalazio i Enimark Ponjević, predsjednik Hrvatskog galopskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je zarobljeno oko 50 konja, inače je ukupno 160 njih, praktički su svi zarobljeni, ali u tijeku je iznuda kojom su zarobili svih 160. Jutros su provalili u naše štale, naše boksove. Kao predsjednik Saveza došao sam na poziv svojih članova pitati što se događa. Dobili su obavijest da su jutros rano provalili nepoznati ljudi", rekao je Ponjević.

Image
TALAČKA SITUACIJA /

Drama na zagrebačkom hipodromu! Stigli zaštitari, policija i Hitna pomoć: 'Provalili su u naše štale...'

Image
TALAČKA SITUACIJA /

Drama na zagrebačkom hipodromu! Stigli zaštitari, policija i Hitna pomoć: 'Provalili su u naše štale...'

Grad Zagreb kaže da pokušava uvesti red kojeg godinama nije bilo na Hipodromu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Hipodromu godinama nije bilo reda, nije se znalo tko su vlasnici konja i nije bilo dokumentacije o zdravstvenom stanju konja. Pojedinci su koristili ovu situaciju da si osiguraju prihode i povlastice koje im ne pripadaju, a Grad Zagreb zbog pravne nesigurnosti nije mogao ulagati u razvoj Hipodroma. Višegodišnji napori da se kroz dijalog uredi pravo korištenja bili su neuspješni", piše u priopćenju.

"Zbog toga je bilo nužno jasno identificirati vlasnike konja i osigurati pravnu osnovu za korištenje infrastrukture Hipodroma. Stoga je Ustanova Upravljanje sportskim objektima donijela Pravilnik o redu, ponašanju, korištenju, pravima i obvezama na sportskom objektu Hipodrom 'Zagreb', kojim se jasno utvrđuju pravila ulaza, izlaza i boravka konja na Hipodromu kao i posjedovanje dokumenata kojima se dokazuje njihovo zdravlje", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hipodrom je do danas bio jedinstven negativni primjer'

Iz Grada Zagreba uvjeravaju da su svi konji zbrinuti i nahranjeni.

"Svi korisnici koji žele mogu sklopiti ugovore o korištenju boksova i nesmetano koristiti Hipodrom u skladu sa zakonom. Velik broj korisnika iskazao je interes za potpisivanje ugovora i većina njih je ugovore već potpisala i isti su dan dobili propusnice za ulazak na Hipodrom. Pristup boksu može ostvariti svatko tko je dokazao vlasništvo nad konjem koji se tamo nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi konji su zbrinuti i nahranjeni. Na Hipodromu je kontinuirano i veterinar koji vodi računa o sigurnosti i stanju životinja", istaknule su gradske vlasti.

"Naglašavamo i da će registrirani sportski klubovi i sportski savezi kao i dosad imati pravo na besplatne termine za treninge i natjecanja na Hipodromu. No, pojedinci su u dosadašnjem neredu izbjegavali plaćanje boksova i druge infrastrukture Hipodroma. Budući da se dodatno korištenje sportske infrastrukture plaća na svim sportskim objektima Grada Zagreba ili se ti objekti daju u zakup putem natječaja, Hipodrom je do danas bio jedinstven negativni primjer. Današnjim je postupkom Grad Zagreb napokon počeo uvoditi red pod istim uvjetima za sve. Ponavljamo još jednom da nam je dobrobit konja iznimno važna i da u svakom trenutku osiguravamo da su životinje dobro, napojene i nahranjene", naglasili su iz Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Drama na zagrebačkom hipodromu! Stigli zaštitari, policija i Hitna pomoć: 'Provalili su u naše štale…'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo