Veselo na 'Franji Tuđmanu' / Drama u zagrebačkoj zračnoj luci: Avion iz Pariza kružio nebom, a drugi nije mogao uzletjeti za Dubrovnik dok nisu stigli stručnjaci

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Zrakoplov Air Francea je sletio 40 minuta kasnije od planiranog vremena.

16.11.2023.
18:36
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Prava drama odvijala se u četvrtak na zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman gdje jedan zrakoplov nije mogao uzletjeti, a drugi sletjeti, radi - ptica!

Zrakoplov nacionalnog prijevoznika Croatia Airlines, Airbus A319-112 na letu iz Zagreba za Dubrovnik odustao je, naime, od polijetanja nakon početnog ubrzanja na uzletno sletnoj stazi 04 zbog, kako AvioRadar javlja, udara ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov se zaustavio na stazi te ju je nakon nekog napustio i odvozio do istočne stajanke zagrebačke zračne luke. Let je ipak započeo, umjesto u 15 sati, oko 16:10 sati.

Zbog ptica je, istovremeno, zrakoplov francuskog prijevoznika Air France na letu iz Pariza morao odustati od slijetanja na stazu 04 MZLZ pa je neko vrijeme kružio zrakom. Nakon drugog kruga pilot je rekao putnicima da ne mogu sletjeti zbog udara ptica na pisti te su odmah poslali tim stručnjaka za tjeranje ptica na aerodromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Air Franceu je to bilo drugo odustajanje za redom jer je prethodno odustao zbog nestabilnog prilaza. Zrakoplov je tako sletio 40 minuta kasnije od planiranog vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Zračna luka Split bilježi uspješne brojke: 'Svakih pet minuta sleti jedan zrakoplov'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo