traže se doktori /

Grad Dubrovnik otvara pedijatrijsku ambulantu i daje stanove liječnicima koji se zaposle

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća trebali bi se naći prijedlozi koji se tiču otvaranja pedijatrijske ambulante u Mokošici, ali i besplatnog smještaja za liječnike

2.11.2017.
11:43
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od dodatnih prostora i smještaja nalazi se na adresi Vinogradarska 16 u Mokošici i imat će funkciju pedijatrijske ambulante, ukupne površine 150 metara kvadratnih, a Domu zdravlja će se dati na korištenje na 10 godina, s mjesečnom zakupninom od 150 kuna, bez PDV-a, piše Dubrovački dnevnik.

"Novo naselje Mokošica kao i ostala naselja koja mu gravitiraju, ima velik broj stanovnika, koji je iz godine u godinu sve veći, a nema adekvatnu medicinsku skrb pa tako ni pedijatrijsku ambulantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi navedenog, Grad Dubrovnik je odlučio poslovni prostor koji ima u svom vlasništvu, a nalazi se u sklopu naselja Naš dom, dati na korištenje Domu zdravlja Dubrovnik za pedijatrijsku ambulantu,“ stoji u obrazloženju točke dnevnog reda.

Osim pedijatrijske ambulante, Grad na raspolaganje Domu zdravlja želi dati i jedan stan u Mokošici, na adresi Marina Kneževića 58, površine 65 metara kvadratnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smještaj će biti iskorišten za smještaj liječnika koji bi radio u pedijatrijskoj ambulanti. 

No, taj stan nije jedini koji se namjerava dati liječnicima na korištenje. Općoj bolnici Dubrovnikm, Gradsko vijeće, dati će stan od od 55 metara kvadratnih, u samoj povijesnoj jezgri, na adresi Nikole Božidarevića 10, na vremensko razdoblje od godinu dana.

„Općepoznato je da Opća bolnica Dubrovnik svakodnevno radi sa stalnim poteškoćama, od kojih je ključni problem nedostatak medicinskog kadra, koji nastaje kao posljedica nedostatka i skupoće smještajnih kapaciteta u Gradu Dubrovniku.

Liječnici i medicinsko osoblje, a posebno liječnici specijalizanti iz drugih gradova koji su na specijalističkom usavršavanju u Općoj bolnici Dubrovnik, teško se odlučuju ostati raditi u Dubrovniku, obzirom da im je iznimno teško naći smještaj u našem gradu, te zbog toga odlaze u druge gradove i u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća bolnica Dubrovnik kao zdravstvena ustanova dužna je sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti stanovništvu pružati sveobuhvatnu, kontinuiranu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, a što je iznimno teško s obzirom na nedostatak kadra. Stoga u ustanovu na rad dolaze gostujući liječnici iz drugih zdravstvenih ustanova kako bi osigurali kontinuiranost u pružanju zdravstvene zaštite.

Radi navedenog, Grad Dubrovnik je odlučio kako bi svojim građanima omogućio kontinuiranost pružanja zdravstvene zaštite, stan koji ima u svom vlasništvu, a nalazi se u Dubrovniku na adresi Nikole Božidarevića 10 dati u najam Općoj bolnici Dubrovnik,“ stoji u obrazloženju prijedloga, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo