POSJETILA I SPLIT / Grabar-Kitarović u Imotskom dočekali uvredljivi leci! Kabok: 'Na sučeljavanju će zasjati'

U Imotskom su se pojavili uvredljivi letci na kojima je fotografija rukovanja Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović

29.12.2019.
19:18
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović dan u kampanji započela je gafom i pozvala birače da glasaju za njezinog protukandidata, ispravila se u Splitu iz kojeg pak poziva na zajedništvo i glasačima savjetuje da biraju pravi smjer zemlje 5. siječnja.

Vedro, ali uz jak vjetar - ledenih 5 Celzijevih stupnjeva. U takav Split po prognozu među građane stigla je Kolinda Grabar-Kitarović. Neki su nju tražili fotografiju, druge pak ona. U gradu je u kojem je u prvom krugu pobjedu odnio Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet je počela paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku. Domaćin splitski gradonačelnik, a zbog razgovara s građanima na rivi, kasnila je s predviđenim govorom. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori koji će odrediti smjer Hrvatske"

"Nisu ovo izbori za Kolindu ili Milanovića, ovo su izbori koji će odrediti smjer Hrvatske, ovo su izbori naroda. Želim da 5. siječnja bude dan još jedne nove hrvatske pobjede", kazala je Grabar-Kitarović u Splitu. 

Pozvala je na zajedništvo, poručila da nije salonski političar. Ispravila je gaf koji je imala jutros na N1 televiziji. "Molim vas zaokružite listu broj dva, jutros su mi krivo rekli. Sjetite se dva, kao Victorija, kao pobjeda, idemo zajedno u pobjedu", poručila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić na Facebooku: 'Ne budimo JUDA'

Uz predsjednicu je bio i Milijan Brkić, bez izjava, ali je zato na Facebooku bio jasan. "Zoranu Milanoviću Tito je ispred Tuđmana. I zato ne budimo "JUDA" u svojoj Hrvatskoj. Budimo ponosni na našu Hrvatsku koja nije SLUČAJNA DRŽAVA. U kojoj se samo odlukom Zorana Milanovića na naše branitelje šalju specijalci i skrnave prostori naše katoličke Crkve. Ne budimo "JUDA" ni u ime sjećanja na one poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje koji nisu više s nama", napisao je Brkić na Facebooku. 

"Ja mislim da nitko nije Juda, nema Juda, svi imaju demokratsko pravo glasati, svi ovi ljudi koji su došli podržavaju predsjednicu i ona će pobijediti u II. krugu", kazao je politički tajnik HDZ-a Ante Sanader

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Splita, Grabar-Kitarović otišla je u Imotski. Ondje su je dočekali s uvredljivim lecima na kojoj je bila fotografija rukovanja nje i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića na kojoj je bilo ispisano: 'Četnikuša - izdajica hrvatskog naroda". 

"Zasjat će na sučeljavanju"

Novinarka RTL-a Dragana Eterović javila se iz Splita u RTL Danas i kazala da u Splitu Kolinda Grabar-Kitarović ne samo da nije komentirala sutrašnju debatu s Milanovićem na RTL-u već u Splitu uopće nije davala izjave novinarima. O sutrašnjem sučeljavanju koje možete od 20 sati pratiti na RTL-u govorili su Zoltan Kabok i Ante Sanader

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović zapravo će zasjati na tom sučeljavanju. Ona se sprema. Mislim da će to biti jasan pokazatelj onoga što mi govorimo cijelo vrijeme u svojoj kampanji, a to je bolja, stabilnija, kvalitetnija Hrvatska i Hrvatska svih nas. Dakle, ne mi ili oni nego Hrvatska koja uzdignuto ide naprijed", kazao je glasnogovornik Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Zoltan Kabok.

"Milanović je stalno pozivao na sučeljavanje. No, danas prvi puta na sučeljavanju se nije pojavio. Očito je zaspao jer mu je to bilo rano. Po starom običaju malo duže spava", kazao je politički tajnik HDZ-a Ante Sanader. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Splita predsjednica se uputila u Imotski gdje je održala skup u punoj kino dvorani, izvijestila je Eterović. Tamo je poručila da će se nastaviti boriti za Hrvate u BiH i da BiH što prije uđe u Europsku uniju.  

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo