Tragedija kod Virovitice /

Gost RTL-a Danas bio je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara: 'Oni su kao u kavezu. Svaki aparat postaje ubojito oružje'

Nesreća kakva se ne pamti kod Virovitice. U sudaru kola hitne pomoći i osobnog automobila poginule su pacijentica i medicinska sestra.

3.8.2021.
20:30
VOYO logo

Nesreća kakva se ne pamti kod Virovitice. U sudaru kola hitne pomoći i osobnog automobila poginule su pacijentica i medicinska sestra, punica bjelovarsko bilogorskog župana.

Stravični prizori u Suhopolju, vozilo Hitne pomoći sletilo je u jarak nakon sudara s autom kojim je upravljao alkoholizirani 44-godišnjak. Poginula je pacijentica koju je Hitna u trenutku nesreće pod rotirkama prevozila u bolnicu i medicinska sestra koja joj je pomagala. Mještani su prvi pritekli u pomoć. 

Kriv je pijani vozač osobnog automobila, a detalje tragedije pogledajte u prilogu Irene Pirjać

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bjelovaru je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić koji je gostovao u RTL-u Danas. 

Gazić kaže kako je ovaj događaj jako šokirao kolege i kolegice u Virovitici te je izrazio iskrenu sućut obitelji preminule medicinske sestre i pacijentice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovu su možemo reći tragičan događaj koji ne obilježava svakodnevni posao medicinske sestre u timu Hitne pomoći i svih djelatnika Hitne pomoć, međutim to je onaj rizik kojeg oni svakodnevno nose u svojim radnim mjestima i to je onaj rizik koji je svaki dan prisutan tijekom njihovog rada." 

Kaže kako su djelatnici hitne pomoći svakodnevno u riziku da i oni nastradaju u prometu u trenutku dok pružaju drugome pomoć. 

"Brojne su nesreće i nezgode koje su se znale dogoditi, međutim ovo je jedan najtragičnija situacija gdje je nažalost kolegica preminula." 

Image
bit će kazneno prijavljen /

Policija otkrila detalje teške nesreće: Sudar s kolima Hitne pomoći izazvao 44-godišnjak pod utjecajem alkohola

Image
bit će kazneno prijavljen /

Policija otkrila detalje teške nesreće: Sudar s kolima Hitne pomoći izazvao 44-godišnjak pod utjecajem alkohola

Imaju li medicinski djelatnici sve što im je potrebno u njihovom radu? 

Gazić kaže kako svi djelatnici hitne pomoći imaju dovoljno opreme:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim ono što je prisutno je velika preopterećenost i fizička i psihička u njihovom svakodnevnom radu, veliki broj prekovremenih sati, nepriznavanje beneficiranog radnog staža i svi ostali problemi koji su svakodnevno prisutni. Moramo znati da u trenutku pružanja pomoći dok hitna juri da su oni unutra kao u jednoj kutiji, u jednom kavezu i u ovakvoj situaciji kada se dogodi prometna nezgoda možete misliti kako to sve izgleda iznutra, unutar kombija gdje svaki aparat postaje jedno ubojito sredstvo." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo