'kraj koalicije je blizu' / Glavni ideolog MOST-a i savjetnik Bože Petrova podnio ostavku: 'Dosta je samozavaravanja!'

Image

Odnosi između MOST-a i HDZ-a nisu ni približno idilični, a nakon što Sabor već tri tjedna za redom ne može skupiti kvorum, priče o novim izborima sve su glasnije

15.5.2016.
11:34
VOYO logo

Ivica Relković, čovjek koji je osmislio platformu Mosta i koji je možda i najzaslužniji što su lokalni nezavisnjaci ujedinjeni na nacionalnoj listi ostvarili senzacionalan rezultat na izborima u studenom prošle godine, podnio je ostavku na funkciju posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade Bože Petrova, piše Slobodna Dalmacija.

Njegovu ostavku mnogi tumače kao početak odstupanja MOST-a iz Vlade te kao znak da su novi izboru blizu. Odnosi između MOST-a i HDZ-a nisu ni približno idilični, a nakon što Sabor već tri tjedna za redom ne može skupiti kvorum, priče o novim izborima sve su glasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zastupnik Mosta Ivan Kovačić nedavno je podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba zastupnika MOST-a.

"Ivan Kovačić je bez ikakave zadrške ostavio poziciju predsjednika Kluba zastupnika, a ja sam napustio mjesto posebnog savjetnika i honorar koji je uz to išao. Iako smo Kovačić i ja sada povukli osobne poteze, to se u Mostu cijeni i poštuje, te Most neće ostati ni u kakvoj Vladi ni s kim radi samozavaravanja da će se stvari sutra popraviti, ako to sutra polako postaje 'malo sutra'. Kovačićev potez, a sada i moje napuštanje pozicije savjetnika, znači da je granica za nas vrlo, vrlo blizu", rekao je Relković za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo