GLAVNA SLOVENSKA INFEKTOLOGINJA: / 'Hrvatska polako postaje žuta zona, trebamo razmotriti zatvaranje granice s njima'

Image

'Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije'

29.6.2020.
12:18
VOYO logo

Vodeća slovenska infektologinja te šefica vladine savjetodavne skupine za koronavirus, Bojana Beović, u intervjuu za mariborski Večer.com, kazala je da se ozbiljno razmišlja zatvaranje granice s Hrvatskom za turiste iz Slovenije. Inače, vlada Slovenije sinoć se sastala kako bi se raspravilo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala infekcije Covid-19. Jedna od tema bila je i Hrvatska.

Image

"Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uvjet da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja. Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postat ćemo opasni i za druge zemlje", komentirala je dr. Beović za Večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgori scenarij, prema riječima slovenske infektologinje, jest da se broj zaraženih u dva tjedna može povećati čak četiri puta. Večer.com navodi također da "unatoč zarazama, Hrvati ostaju optimistični" pa navode izjavu ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da "život mora ići naprijed" i da se "postupno puštaju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa". Navode da su Hrvati bili spremni na nove slučajeve zaraze, no da su iznenađeni brojem novih infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Image
LAŽNE INFORMACIJE IZAZVALE POMUTNJU: /

BiH ne zatvara tranzit kroz Neum preko Hrvatske

Image
LAŽNE INFORMACIJE IZAZVALE POMUTNJU: /

BiH ne zatvara tranzit kroz Neum preko Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo