Kakva je sezona? / Glasnogovornica aerodroma 'Tuđman': 'Mislim da Zagreb nikad u jednoj sezoni nije bio povezan s toliko odredišta'

Kaže da će Zagreb ove godine biti povezan s izravnim letovima s 42 međunarodne zračne destinacije i sam šest destinacija u domaćem prometu.

22.7.2021.
21:00
VOYO logo

A boljoj financijskoj računici itekako doprinose gosti koji u Hrvatsku dolaze zračnim putem. 

Ilija Radić je u zračnoj luci Franjo Tuđman te razgovara s  glasnogovornicom MZLZ-a Lidiom Capković Martinek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capković Martinek kaže kako su brojke ove godine u zračnoj luci Franjo Tuđman  oporavljajuće u odnosu na 2020.-tu godinu. 

"Ako bi se išli uspoređivati s 2019. godinom, što nije zahvalno jer nam je ona bila rekord u svim segmentima, onda to još uvijek nisu te brojke, međutim možda je najbolje spomenuti da smo  lipanj ove godine završili sa 100 tisuća putnika, a očekujemo da ćemo srpanj završiti s između 140 i 150 tisuća putnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako će Zagreb ove godine biti povezan s izravnim letovima s 42 međunarodne zračne destinacije i sam šest destinacija u domaćem prometu. Naglasila je kako ćemo imati u vršnim danima između 90 i 100 zrakoplovnih operacija dnevno.

"Mislim da je ovo najveći broj destinacija u povijesti zračne luke u Zagrebu kojima će Zagreb biti povezan u jednoj sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra Ryanair otvara svoju bazu u Zagrebu pa će na Tuđmanu biti svečano.

"Dolazak svake nove zrakoplovne kompanije je razlog za veselje, poglavito ako je to jedna značajna i velika zrakoplovna kompanija kao što je Ryanair koja otvara veliki broj linija i destinacija i sigurno da će to doprinijeti, ali ne samo to nego i pojačanje frekvencija  ostalih zrakoplovnih kompanija koje su u zračnoj luci i povećanje destinacija novih tako da vjerujem da će to sve zajedno povezati Zagreb s najvećim broj destinacija u povijesti i zasigurno će doprinijeti oporavku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da zračna luka poštuje od samog početka epidemiološke mjere.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo