GLASINE IZ UZDRMANOG SDP-a: / Bernardića bi isprva zamijenio Komadina, a na mjesto šefa cilja moćni Zagorac

Image
Foto: PIXSELL, Vjeran Žganec-Rogulja

Ne nazire se rasplet krize u SDP-u nakon posve otvorenih zahtjeva nezadovoljnika u stranci za odlaskom predsjednika Davora Bernardića.

22.9.2017.
19:03
PIXSELL, Vjeran Žganec-Rogulja
VOYO logo

Iako je jučer Zlatko Komadina, jedan od četvorice potpredsjednika stranke, izjavio da Bernardić uživa podršku većine županijskih organizacija SDP-a te da ih nema niti pet (županijskih organizacija) koliko je potrebno za sazivanje izvanredne izborne konvencije, istupi pojedinih članova i glasine iz stranke govore da su neki već spremni preuzeti čelnu poziciju ako do toga dođe.

Image
KOMADINA O KRIZI U SDP-u: /

'U ograncima ne postoji nezadovoljstvo koje bi srušilo Bernardića'

Image
KOMADINA O KRIZI U SDP-u: /

'U ograncima ne postoji nezadovoljstvo koje bi srušilo Bernardića'

Prvi puta se stvarno boji za budućnost SDP-a

Novi list piše kako se nakon poziva jednog od potpredsjednika stranke, Peđe Grbina, Bernardiću da podnese ostavku očekivalo da će Grbinov zahtjev podržati i Siniša Hajdaš Dončić, član Predsjedništva SDP-a i čelnik snažne krapinsko-zagorske organizacije stranke, to se ipak nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdaš Dončić je, pak, za N1 televiziju jučer izjavio da se "po prvi puta stvarno boji za budućnost SDP-a".

"Došao sam do trenutka da ne mogu zaspati, nego samo o tome razmišljam. To mi se nikad nije dogodilo", kazao je Hajdaš Dončić, pozivajući vodstvo stranke (kojemu i sam pripada) da se okupi i bez medijske buke donese najbolje rješenje za stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su, piše Novi list, njegov istup iščitali kao najavu kandidature u borbi za predsjednika. To se podudara i sa scenarijem koji navodno stiže iz kruga njemu bliskih ljudi, a po kojemu bi Komadina trebao biti prijelazno rješenje za čelnog čovjeka SDP-a, da bi potom Hajdaš Dončić dobio njegovu podršku na novim izborima.

Hajdaš Dončiću ide u prilog nekoliko stvari

Hajdaš Dončić je ranije podržavao ideju da Zvonimir Mršić bude novi lider stranke, no Mršić se nakon odlaska s čela Podravke nije odlučio za povratak u politiku već za ostanak u menadžerskim vodama, pa je otišao u Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list iz krugova bliskih Hajdaš Dončiću doznaje da su ga već kontaktirale obje struje, i Grbinova i Bernardićeva, te da on zasad pokušava držati sredinu. Njemu u prilog ide nekoliko stvari: nakon što je bio član vlade Zorana Milanovića nije se pridružio onim "milanovićevcima" (Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Ranko Ostojić, Igor Dragovan, Orsat Miljenić i drugi) koji su odmah po izboru Bernardića zaratili protiv novog šefa stranke.

Usto, Hajdaš Dončić je na čelu krapinsko-zagorskog SDP-a, jednog od rijetkih pobjedničkih organizacija stranke na prošlim lokalnim izborima, a slovi i za vrlo dobrog organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo