EVO ŠTO GRAĐANI MISLE: / Može li Orešković provesti reforme?

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Što građani misle o Tihomiru Oreškoviću objavljeno je U Dnevniku Nove TV.

29.12.2015.
20:05
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Zadovoljstvo građana izborom mandatara

Zadovoljstvo mandatarom Tihomirom Oreškovićem izrazilo je 56 posto birača. Zanimljivo je da je čak 91 posto birača Domoljubne koalicije zadovoljno izborom te 67 posto birača Mosta. No, 69 posto birača Hrvatske raste izjasnilo se protiv Oreškovića kao nestranačkog mandatara.

Image
Foto: Nova TV

Je li građanima važno da osoba koja dobije mandat za sastavljanje Vlade bude izabrana na izborima?

Ukupno 63 posto birača smatra da je važno da osoba koja dobije mandat za sastavljanje Vlade bude izabrana na izborima. Za 33% njih to nije važno, a 4% ne zna. To je važno za 82 posto birača Hrvatske raste, ali i 57 i 53 posto birača Domoljubne koalicije i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OREŠKOVIĆ POD POVEĆALOM: /

Kako Nijemci i Austrijanci vide našeg mandatara

Image
OREŠKOVIĆ POD POVEĆALOM: /

Kako Nijemci i Austrijanci vide našeg mandatara

Izbivanje iz Hrvatske kao potencijalni problem za Oreškovića vidi 54 posto birača dok 41 posto birača to smatra velikim problemom.

Je li Orešković financijaš koji će rezati državni proračun?

Čak 72 posto birača smatra da osoba bez političkog iskustva, ali s iskustvom vođenja financija u tvrtki može dovesti red u proračun, dok njih 24 posto smatra da to nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada 78 posto birača Domoljubne koalicije misli da će mandatar imati autoritet. 50 posto ispitanih smatra da će autoritet mandatara, a i budućeg premijera nad ministrima i potpredsjednicima biti manji, dok 45 posto građana smatra da će taj autoritet biti veći.

Uz njega i uz reforme, sada je 90 posto birača Domoljubne koalicije i 66 posto birača MOST-a. 58 posto birača misli da će mandatar s ministrima provesti reforme, a da ih neće provesti misli njih 39 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nova TV

Hoće li Vlada odraditi mandat do kraja?

Većina birača odnosno njih 64 posto smatra da će vladajuća koalicija odraditi mandate do kraja, do 2019. godine. Da će Oreškovićeva Vlada pasti smatra 31 posto birača. 88 posto birača Domoljubne koalicije misli da će vladati do 2019., kao što to misli i 74 posto birača MOST-a. Tek 35 posto birača Hrvatske raste misli da će Vlada odraditi mandat do kraja, javlja Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo