Uvod u Schengen / 'Gladan, žedan, nemam kud! Ću familiju da pobijem!', 9 sati čekao na Bajakovu u koloni od 14 km na putu za Sandžak

Image
Foto: RTL

Ima li COVID potvrdu? 'Imamo bre! Drži, Dojčland, original kupljena!' Kud baš na Badnjak na put? 'Eto , kad radiš u Hrvatskoj, onda slaviš dva Božića'

24.12.2021.
18:43
RTL
VOYO logo

Bilo je i onih koji na Badnjak tek putuju svojim obiteljima, a blagdanske gužve u prometu najteže su pale putnicima koji su iz Hrvatske planirali izići na graničnom prijelazu Bajakovu. 

U kilometarskim kolonama čekali su satima. Zastoja je bilo i na ulazu u zemlju, i to od sinoć. Badnjak na prometnicama donosi Goran Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi će vozači pamtiti Badnjak na Bajakovu jer su na izlaz iz Hrvatske prema Srbiji čekali u koloni dugoj 14 kilometara!

"Idemo za Sandžak, Novi Pazar", objašnjavao je jedan suvozač, čekao je 9 sati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je katastrofa. Gladan, žedan, više nemam kud. Ću familiju da pobijem, hahahaha!"

Ima li COVID potvrdu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo bre! Drži, Dojčland, original kupljena!" 

Jedan od vozača je odgovorio na pitanje: "Pa kud baš za Badnjak da putujete?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eto tako, kad radiš u Hrvatskoj, onda slaviš dva Božića. Ovaj ovde i onaj u Srbiji."

Na provjeru dokumenata čekalo se satima. Blagdani sa sobom tradicionalno donose pojačan promet, ali stvaranju gužvi pogoduju i strože kontrole na vanjskim granicama Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno da su u zadnje vrijeme pojačane kontrole na graničnim prijelazima obzirom da Hrvatska ulazi u Schengen, na svim graničim prijelazima prema BiH i Srbiji su pojačane te kontrole. Samim time kad se duže pregledavaju vozila dolazi i do većih kolona.

Od jučer gužve i na graničnom prijelazu Bregana. Na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku čekalo se do sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jučerašnjem danu, odnosno u 24 sata je prošlo oko 16 tisuća vozila, što je puta nekih tri do četiri putnika skoro do 50 tisuća putnika je prošlo na ulazu u RH. Danas od ponoć do podne 8200 vozila, ako to pomnožimo sa četiri, to je 25 do 30 tisuća putnika.

Radnim danom na Bregani otvorene su dvije trake, a u rano jutro radilo ih je čak 6. Kako je dan odmicao tako se smanjivala i gužva. Vozači uglavnom nasmijani, bez nervoze jer ide se na godišnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije svima u prometu bilo tako lijepo. Sinoć se na zagrebačkoj obilaznici zbog prometne nesreće vozilo u koloni dugoj 20 kilometara, a noćas je u zagrebačkom kvartu Vrapče došlo do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno troje ljudi.

Cijeli prilog s izjavama vozača i vozačica, pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike