KRAJ ZAHTJEVNE ŠKOLSKE GODINE / Ministar Fuchs potvrdio: 'Prema podacima WHO-a, Hrvatska je imala najmanji broj dana online nastave'

Ministar je istaknuo da će nacionalni ispiti, koji se od iduće godine provode na području cijele Hrvatske, u prvom redu služiti 'za provjeru sustava'

21.6.2022.
15:02
VOYO logo

Po završetku sjednice Vlade, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitao je svim učenicima, nastavnicima, profesorima i ravnateljima te osnivačima škola - jedinicama lokalne uprave i samouprave - uspješan završetak školske godine za koju je rekao da nije bila nimalo jednostavna.

"Ili barem, one prve dvije trećine godine su bile izrazito zahtjevne. Imali smo pandemiju, imali smo dva potresa međutim, sve skupa smo okončali na, ja bih rekao, jedno opće zadovoljstvo i najbolje što se moglo u datim prilikama", rekao je Fuchs te istaknuo da je Hrvatska zabilježila najmanji broj dana online nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo okončati i ovu školsku godinu kao zemlja, po anketama Svjetske zdravstvene organizacije, sa najmanjim brojem dana nastave provedenim online, što je sigurno veliko postignuće. Nadam se da ćemo u sljedećoj školskoj godini moći puno relaksiranije, mirnije i normalnije, prolaziti kroz sve nastavne izazove", poručio je ministar.

Image
MINISTAR ZAPEO NA GRANICI /

Božinović opravdava kolegu: 'Medved je skromno čekao red, nije se žalio na postupanje niti tražio sankcioniranje'

Image
MINISTAR ZAPEO NA GRANICI /

Božinović opravdava kolegu: 'Medved je skromno čekao red, nije se žalio na postupanje niti tražio sankcioniranje'

Od iduće godine nacionalni ispiti: 'Učenici neće dobivati ocjene'

Osvrnuo se i nacionalne ispite koji su ove godine provedeni u 80 škola, a koji će se od iduće godine provoditi na području cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine proveli smo prvi put nacionalni ispit u ograničenom broju škola, koji su nam dali orijentacioni uvid u to što bismo i kako trebali dalje, a puni uvid ćemo imati sljedeće godine kada će svi osmi razredi, u cijeloj Republici Hrvatskoj pisati nacionalni ispit koji se, moram još jednom naglasiti, neće ocjenjivati i učenici neće dobivati ocjene", kazao je Fuchs.

Napomenuo je da nacionalni ispiti ne služe za provjeru samih učenika već u prvom redu služe za provjeru sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iduću školsku godinu bez stresova, pandemija i ostalih nedaća

"Na osnovu toga će se sigurno generirati kroz sljedeće godine, a 2024. naročito, podaci za unaprjeđenje rada u samim obrazovnim institucijama, a generirat će se i smjernice i podaci za učiteljske fakultete - na koji način reducirati buduće učenike - te, svakako, za sam sustav", rekao je Fuchs te poželio uspješan nastavak školovanja svima koji su završili osme razrede i svim maturantima.

"Oni su svi skupa generacija koja je dosta trpila tijekom svog školovanja ali je, smatram, kroz taj zahtjevni obred školovanja jako puno i naučila. Siguran sam da će im daljnje školovanje biti uspješno i želim nam svima skupa buduću školsku godinu bez ovakvih prevelikih stresova, pandemija i ostalih nedaća", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike