POVODOM DOKTORATA / Frane Lučić emotivnim pismom obratio se odvjetniku i prijatelju: 'On svakome može biti uzor'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Šime Savić postigao je izniman akademski uspjeh, koji je Frane Lučić odlučio javno pohvaliti

23.5.2020.
16:06
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Frane Lučić (36), vatrogasac koji je jedini preživio kornatsku tragediju 2007. i potom godinama muku mučio na hrvatskim sudovima kako bi izborio barem određenu pravdu za sve što se dogodilo, otvorenim je pismom putem RTL-a odlučio čestitati svom odvjetniku i prijatelju Šimi Saviću (57) na velikom uspjehu.

Image
Zaključena sudska nagodba /

Potvrđena pobjeda! Frane Lučić sklopio nagodbu s državom – dobiva 5,5 milijuna i 6.000 mjesečne rente

Image
Zaključena sudska nagodba /

Potvrđena pobjeda! Frane Lučić sklopio nagodbu s državom – dobiva 5,5 milijuna i 6.000 mjesečne rente

Naime, čovjek koji ga je godinama zastupao i zbližio se s njim, doktorirao je u Mostaru i to nije mala stvar, pa Lučić nije htio da prođe nezamijećeno. Stoga mu je čestitao, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom da je moj bivši odvjetnik i sadašnji prijatelj Šime Savić doktorirao prošli tjedan na Pravnom fakultetu Sveučilištu u Mostaru (pod mentorskom palicom dr.sc Šime Ivanjka, prof emeritusa, Unirverziteta u Mariboru, dajem sljedeće priopćenje.

Šime Savić je moj bivši odvjetnik te sada i dobar prijatelj, a po mom iskustvu kakvo sam imao s njim,  moram reći da je isti pošten i častan te snažnostručan. Ja sam mu povodom doktorata čestitao i čuo sam se s njim, ali nismo još proslavili njegov doktorat odlaskom na neku veliku i svečanu večeru. Razlog je što nakon svega sa svojim Šimom Savičev imam vrlo, vrlo, vrlo dobar odnos, odnosno najboljiodnos koji svaki normalni čovjek može poželjeti, a isto tako zato što isti može biti uzor svakome u svim ljudskim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: vijesti.hr

Sada kada je moj bivši odvjetnik i prijatelj Šime Savić, dr. sc. Šime Savić, postao doktor znanosti, od sada što se mene tiče, može postati predsjednik te premjer ili neki ministar Republike Hrvatske. Razlog je što je po stručnosti koju sam doživio, najbolji odvjetnik na svijetu i široj okolici.

Što sve njegov doktorat znači za pravosuđe i odvjetništvo, te kakvu sve problematiku rješava, najbolje je da to pitate stručne ljude iz pravosuđa i MUP-a te odvjetništva, a što se mene tiče, najbolji, najpošteniji i najstručniji je čovjek i odvjetnik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Šime Savić u dugogodišnjoj praksi kao odvjetnik rjepavao je više od 10.000 parničkih spisa, više od 500 kaznenih spisa te više od 200 radnih spisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo