NOVO OKUPLJANJE / FOTO/VIDEO Prosvjednici na Markovom trgu, tijelima će formirati bedem: 'Oni se cijepe vodom, a mi bi se trebali cijepiti otrovom'

Prosvjednici koji su se okupili na Markovom trgu mole i pjevaju pjesme Marka Perkovića Thompsona

15.12.2021.
8:05
VOYO logo

Na Markovom trgu održava se prosvjed pod nazivom "Bedem ljubavi" koji je organiziralo više inicijativa i udruga. Prosvjed se održava uoči izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i COVID potvrda o kojima bi danas trebao glasati Sabor.

Prosvjednici na protestu namjeravaju svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga, a u fokusu je poruka "ne damo djecu", odnosno prosvjednici se protive i cijepljenju djece koje je od ovog tjedna omogućeno u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada, kada kreću na djecu, prisiljavaju roditelje na poteze nakon kojih nema natrag, od obrane djece se ne odustaje i ne odstupa ni pod cijenu života.

Ne dajmo im priliku da nas natjeraju na nasilje. Majke, stanite u bedem, ovo je zadnji pokušaj mirnog rješavanja problema, to samo majke mogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevi, držite leđa majkama! #bedemljubavi2", navodi se u objavi na Facebooku koja je poziv na ovaj prosvjed. 

"48 tisuća doza cjepiva za djecu od pet do jedanaest godina danas je stiglo u Hrvatsku. Naši stručnjaci k(l)ažu da su nuspojave zanemarive. NE DAMO VAM DJECU!", stoji na Facebooku u  drugom pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici koji su se okupili na Markovom trgu mole i pjevaju pjesme Marka Perkovića Thompsona.

"Elita, političari, doktori... svi se oni se cijepe sa običnom vodom, a mi bi trebali cijepiti se sa onim otrovom", "Predsjedniče pošaljite sporni zakon na ocjenu ustavnosti", samo su neki od transparenata prosvjednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo da kažemo ne. Nismo kunići, nismo zamorci, mi smo ljudi, slobodni Hrvati koji imaju pravo reći ne eksperimentalnom cjepivu. Nadam se da oni koji su u Saboru zamisle se nad odlukom koje donese. Neka se zapitaju je li to vlast naroda, žele li imati ljude ili zamorce u ovoj državi? Idemo dalje", kazala je jedna od organizatorica prosvjeda.

Image
Foto: RTL

(Izvor: Marko Šiklić/RTL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​(Izvor: Marko Šiklić/RTL)

​(Izvor: Marina Brcković/RTL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​(Izvor: Marina Brcković/RTL)

Pored okupljenih je prošao Nikola Grmoja iz Mosta te dao podršku prosvjednicima i produžio u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

(Izvor: Marina Brcković/RTL)

Prosvjednici su se u jednom trenutku spustili s Gornjeg grada jer, kako javlja reporter RTL-a, policija navodno ne pušta ostatak ljudi, no ubrzo su se vratili na Trg sv. Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo