verbalna prepucavanja / FOTO, VIDEO Iznijeli 52 razloga za smjenu Kujundžića, on im poručio: 'Tužit ću vas!'

'Čuo sam se s Bernardićem i Beljakom, oni su, kao i Sinčić, načelno podržali prijedlog opoziva'

22.8.2018.
13:52
VOYO logo

Mostovci su u četvrtak iznijeli 52 razloga zbog kojih traže opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića, za što imaju podršku i drugih oporbenih stranaka, dok je Kujundžić poručio kako ostaje pri najavi da će tužiti troje saborskih zastupnika i  zatražiti da im se oduzmu liječničke licence.

Čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdio je da za prijedlog Kujundžićeva opoziva imaju podršku drugih oporbenih klubova, s kojima će već danas razgovarati i konkretno dogovoriti na koji će način ići prijedlog opoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov: Oporba podržava prijedlog opoziva jer je stanje u zdravstvu neodrživo

"Čuo sam se s Bernardićem i Beljakom, oni su, kao i Sinčić, načelno podržali prijedlog opoziva jer je stanje u zdravstvenom sustavu sada neodrživo", rekao je Petrov na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za Kujundžićevu najavu da će podnijeti tužbe protiv njega, Mostove zastupnice Ines Strenje Linić i SDP-ovca Željka Jovanovića, i zatražiti da im se oduzmu liječničke licence, Petrov je odgovorio da se "sav trese". 

"S obzirom na razinu komunikacije i te osobne frekvencije koje je Kujundžić ponudio, a koje više govore o njemu nego o nama, pitam se zna li on na kojem se mjestu nalazi i koji bi mu po prioritetima trebao biti posao", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strenja Linić je pak poručila kako  još uvijek vjeruje da je Hrvatska zemlja parlamentarne demokracije u kojoj saborski zastupnici mogu kritizirati sve ono što u hrvatskom društvu nije dobro.

"Pod prijetnjom gubitka licence, nemogućnosti rada u Hrvatskoj - sve je to premala cijena ako bi ovaj naš istup i zahtjev za promjenom barem dijelom promijenio hrvatsko zdravstvo. Ja sam spremna platiti bilo koju cijenu", istaknula je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je da svakodnevno dobiva podršku od pacijenata i medija, te da se cjelokupna javnost pita o čemu se tu radi.

Strenja Linić: Kujundžić nije pokrenuo reforme u zdravstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strenja Linić ističe da Most traži smjenu Kujundžića zbog svega što je propustio učiniti u zadnje dvije godine, u kojima nije pokrenuo reforme u zdravstvu za kojima svi vapimo.

Prozvali su ga zbog propusta u hitnoj medicini, primarnoj i preventivnoj zdravstvenoj zaštiti, edukaciji zdravstvenih radnika, financiranju i organizaciji zdravstva, te na području bolničkog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar nije donio novi nacionalni plan razvoja bolnica, nije legalizirao prekovremeni rad zdravstvenih radnika, nije reorganizirao HZZO ni proveo standardizaciju roba i usluga i loše je proveo projekt prioritetnih lista čekanja.

Među 52 točke su i optužbe da je Kujundžić propustio donijeti nacionalni plan za borbu protiv raka, osnovati hitnu helikoptersku i brzobrodsku pomoć te omogućiti liječnicima obiteljske medicine osnivanje privatne prakse temeljem ugovora s osiguravateljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mostovci iznijeli 52 razloga za smjenu Kujundžića

Image

Mostovci iznijeli 52 razloga za smjenu Kujundžića

Ivan Bekavac, voditelj Mostova Savjeta za zdravstvo, posebno je istaknuo nezadovoljstvo učinkovitošću rada Hitne medicine i time što građani diljem Hrvatske nemaju jednako dostupnu i kvalitetnu Hitnu pomoć.

Kujundžić: Ako sam rekao da ću ih tužiti, to ću i napraviti   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Kujundžić potvrdio je pak novinarima u srijedu da će tužiti Petrova, Strenju Linić i Jovanovića. "Ako sam rekao da ću ih tužiti, to ću i napraviti", kazao je.

Uoči sastanka užeg kabineta Vlade Kujundžić je rekao da je njegovo zakonsko pravo da pokrene postupak protiv troje zastupnika jer su "ugrozili hrvatske građane, unijeli stah i nemir među građane i turiste navodeći da sustav ne funkcionira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužbe će, najavio je, pokrenuti pravne službe Ministarstva zdravstva.

O njegovoj uspješnosti na sadašnjoj funkciji odlučivat će, kaže, glasači na idućim izborima, a je li teret Vladi neka odluči premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo