'uživala sam' /

FOTO Predsjednica uručila štit Kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi Stabline na 21. Maratonu lađa

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na upit voditelja programa je li na današnjem Maratonu lađa imala svojeg favorita predsjednica je rekla da su joj sve posade bili favoriti

12.8.2018.
9:41
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dodjelom nagrada pobjednicima u subotu navečer u Pločama je završen 21. Maraton lađa na Neretvi, na kojem je prvo mjesto osvojila posada Stabline iz Stabline.

Predsjednica Republike i glavna pokroviteljica ove sportsko-turističke manifestacije Kolinda Grabar-Kitarović prvoplasiranoj je posadi Stabline uručila veliki prijelazni štit Kneza Domagoja a zlatne medalje članovima pobjedničke posade uručio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedničkoj je posadi Stabline u trajno vlasništvo pripao i mali štiti Kneza Domagoja. Posada Stabline uručila je, pak, predsjednici Grabar-Kitarović jednu od dobivenih zlatnih pobjedničkih medalja, uz obrazloženje kako im predsjednica donosi sreću jer su po drugi put od kada ona prati Maraton lađa, oni pobjednici. Naime, prvu je pobjedu ekipa Stabline na neretvanskom Maratonu lađa ostvarila 2015. godine, kada je također Grabar-Kitarović ploveći u posebnom brodu pratila neretvanski Maraton.

Image

Predsjednica uručila štit Kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi Stabline

Image

Predsjednica uručila štit Kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi Stabline

Obraćajući se nazočnima predsjednica Republike zahvalila je svima na predivnom danu tijekom neretvanskog Maratona lađa te je čestitala pobjednicima ali svim sudionicima i organizatorima ove manifestacije. "Veselim se sljedećoj godini," dodala je Grabar Kitarović. Na upit voditelja programa je li na današnjem Maratonu lađa imala svojeg favorita predsjednica je rekla da su joj sve posade bili favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uživala sam i svi su mi bili favoriti. Znate da ne smijem za nikoga posebno navijati ali drago mi je da su dečki (iz pobjedničke posade Stabline) rekli da sam im donijela sreću," rekla je Grabar Kitarović. Drugoplasiranoj posadi "Argo" iz Bjelovara uručene su srebrne medalje i mali štit Kneza Domagoja u trajno vlasništvo dok su trećeplasiranoj posadi "Gusari" iz Komina predane brončane medalje i mali štit Kneza Domagoja u trajno vlasništvo.

Na 21. maratonu lađa sudjelovalo je 26 posada plovilima (lađama) tradicionalnog oblika. Maraton lađa na Neretvi od mosta u Metkoviću do cilja u pločanskom zaljevu dug je 22 i pol kilometra, i smatra ga se jednom od najspektakularnijih sportsko-turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo