Neka ljepša vremena /

FOTO Počinje zagrebački Advent, prisjetili smo se kako je nekad davno (prošle godine) izgledao

Image
Foto: Pixsell

U subotu 28. studenog počinje još jedan Advent u Zagrebu, ovoga puta značajno različit od prethodnih godina

28.11.2020.
8:00
Pixsell
VOYO logo

Iako će i ove godine program Adventa u Zagrebu započeti tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, a do 1. siječnja u planu je održavanje devet glazbenih festivala s 95 koncerata, ovaj će se Advent ipak značajno razlikovati od prošlogodišnjih.

Za početak, riječi "u skladu s epidemiološkim preporukama" su ključne. Bit će daleko manje kućica, manje gužve, nema klizališta, kao ni brojnih drugih događanja, a neka će biti - online. Sve pod motom "Osjetite svjetlost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novost je projekt Svjetlost Adventa u sklopu kojeg s deset institucija na Gornjem gradu iniciramo ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu, a pozivamo stanare i sve ostale da postanu dio te inicijative. Time želimo pokrenuti toplu priču, donijeti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i potaknuti i građane da se uključe i daju doprinos Adventu. Drugi novitet su Zagrebačke jaslice, točnije online izložba fotografija crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020., a pripremili smo i interaktivnu izložbu proširene stvarnosti Virtualni božićni prozori."

A kako je bilo prethodnih godina, prisjetili smo se u galeriji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagrebački Advent kakav je nekad bio

Image

Zagrebački Advent kakav je nekad bio

"Pozivamo sve da odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo online prijenose na društvenim mrežama", poručili su iz zagrebačke Turističke zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo