'van svih uzusa i načela' / FOTO Plenković odbio branitelje: U Hrvatskom saboru se neće održati tematska sjednica

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Istaknuo je kako se u Hrvatskom saboru sigurno o tome neće održati tematska sjednica jer bi to, kazao je, bilo van svih uzusa i načela

18.9.2018.
20:55
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak kako se u Hrvatskom saboru neće održati tematska sjednica koji traže neke braniteljske udruge vezano uz sporost i nerješavanje ratnih zločina u Vukovaru, te zahtjev da se SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac očituje o Domovinskom ratu, istaknuvši kako bi to bilo van svih uzusa i načela.

"Ne, to nije način", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a upitan hoće li njegova stranka poduprijeti zahtjev branitelja da se u Hrvatskom saboru održi tematska sjednica o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru te da se SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac očituje o Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako se u Hrvatskom saboru sigurno o tome neće održati tematska sjednica jer bi to, kazao je, bilo van svih uzusa i načela.

"To je po mom dubokom uvjerenju, premda je to odluka Sabora, apsolutno nemoguće da se dogodi. Bit će prigode za političke rasprave, za intervjue, za očitovanja, ali takva vrsta saborske rasprave – ne", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Završen sastanak predstavnika braniteljskih udruga s ministrom Medvedom

Image

Završen sastanak predstavnika braniteljskih udruga s ministrom Medvedom

Predstavnici braniteljskih udruga došli su u Ministarstvo hrvatskih branitelja na poziv ministra Tome Medveda, kako bi razgovarali o najavljenom prosvjedu u Vukovaru.  Naime, braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, koji je za 13. listopada najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru i očitovanje SDSS-ovog saborskog zastupnika Milorada Pupovca o Domovinskom ratu.

Ranije danas gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će prosvjeda u Vukovaru biti te da dalje ostaje pri najavljenom datumu - 13. listopada. "Želim reći da su naše institucije bile ispod razine onih koji su branili svoj grad, na kojima su počinjeni ratni zločini. Ali od tih institucija ne trebamo dizati ruke", poručio je u RTL Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penavinu izjavio komentirao je premijer Andrej Plenković koji se s njim ne slaže.

"Ja vjerujem institucijama. Radimo puno toga, prosvjed neki pokušavaju izmanipulirati", kazao nam je premijer Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo