FINSKA GRANICA OSTAJE ZATVORENA ZA HRVATE: / Objavili popis 17 sigurnih zemalja, Hrvatsku izbacili u zadnji tren

Image
Foto: Profimedia

Kada su finske vlasti 15. lipnja otvorile svoje granice za putnike iz šest europskih zemalja, na prošienom se popisu nalazila i Hrvatska, ali 13.

8.7.2020.
21:35
Profimedia
VOYO logo

Finska ponovno otvara svoje granice putnicima iz 17 europskih država poput Njemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mjera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa, ali ne i onima iz Hrvatske, kao ni iz Švedske, objavljeno je u srijedu. Kako stoji na stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedjeljak 13. srpnja a odnosit se na posjetitelje iz zemalja koje u dva tjedna imaju najviše osam slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika.

Slovenci na popisu

Finska je već 15. lipnja ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Latvije i Litve. Tjedan dana kasnije, vlasti su najavile da će od srpnja ukinuti restrikcije za turiste iz još 12 "sigurnih zemalja". Tada je na popisu bila i Hrvatska, koja u srijedu na njemu više nije. Na sada proširenom popisu nalaze se Nizozemska, Belgija, Italija, Austrija, Grčka, Malta, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Lihtenštajn, Švicarska, Cipar, Irska, Andora, San Marino i Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI NAS SLOVENCI STAVITI NA CRVENU LISTU? Tvrde da teško kontroliramo situaciju s virusom: /

'Nema razloga za optimizam'

Image
HOĆE LI NAS SLOVENCI STAVITI NA CRVENU LISTU? Tvrde da teško kontroliramo situaciju s virusom: /

'Nema razloga za optimizam'

Ne puštaju ni prve susjede

Finske vlasti za dva tjedna će ponovno razmotriti stanje, te utvrditi mogu li neke zemlje biti dodane na popis, te trebaju li neke s njega biti izuzete. Francuska, Portugal i Španjolska nemaju dovoljno nisku stopu zaraze da bi ušle među one zemlje kojima su restrikcije ukinute, kaže vlada. Finska ne otvara granicu još uvijek ni za Švedsku, čiji državljani moraju u samoizolaciju.

"Ljudi koji dolaze iz zemalja koje su još podložne unutarnjim ili vanjskim graničnim kontrolama, kao što je Švedska, morat će ići u samoizolaciju", kazala je vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo