EVO ŠTO HRVATI MISLE O TRUMPU: / Samo birači jedne hrvatske stranke podržavaju novog predsjednika Amerike

Image
Foto: AFP, SAUL LOEB

Novog američkog predsjednika Donalda Trumpa ne podržava čak 61,4 posto hrvatskih građana, rezultati su to istraživanja koje je za RTL provela agencija Promocija plus.

4.2.2017.
19:14
AFP, SAUL LOEB
VOYO logo

Građani Hrvatske predsjednika Trumpa doživljavaju kao i u većini drugih zapadnih zemalja, a to je dominantno negativno. Trumpa podržava, potpuno ili uglavnom, njih niti četvrtina. Oko 7 posto građana ni odobrava ni ne odobrava njegovu politiku, te isto toliko posto je ispitanika koji nemaju stava. Anketa je provedena na oko 1300 građana Hrvatske, a upitani su odobravaju li Trumpovu politiku nakon što je najavio da doista planira graditi zid prema Meksiku i zabrane ulaska u SAD baš svim građanima sedam većinski muslimanskih zemalja.

Image
MELANIA TRUMP SE POJAVILA NAKON DVA TJEDNA: /

Svi su odmah primijetili nešto čudno na njoj...

Image
MELANIA TRUMP SE POJAVILA NAKON DVA TJEDNA: /

Svi su odmah primijetili nešto čudno na njoj...

Kad se gleda po biračkim tijelima stranaka, zanimljivo je spomenuti da su i HDZ-ovi i Mostovi birači protiv Trumpa iznad prosjeka države, iako su to konzervativne stranke koje bi trebale biti bliskije Trumpovim republikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, jedna jedina stranka čiji birači više podržavaju nego ne podržavaju Trumpa je - Živi zid.

Na pitanje u kojoj će mjeri politika Donalda Trumpa utjecati na Hrvatsku, otprilike četvrtina građana smatra da će ona ili izrazito ili u većoj mjeri utjecati na nas, 40 posto misli da će utjecati u manjoj mjeri, a petina da neće utjecati. Njih 14 posto ne zna što u tom smislu očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na pitanje kako će politika Trumpove administracije utjecati na poziciju Hrvatske u regiji, evo odgovora - da će utjecaj biti pozitivan misli njih 26,5 posto, da će biti negativan 37 posto, a gotovo jednako toliko ih ni tu ne zna što očekivati, i to je sve zapravo dosta razumljivo, ako znamo što je sve dosad radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo