'Ekonomija za ljude' / Europski socijaldemokrati izabrali Borzan za potpredsjednicu: Bit će nadležna za ekonomiju!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedan od prvih njezinih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njezin resor

23.9.2019.
15:57
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu. Njezin resor nadležan je za tri parlamentarna odbora koji se bave ekonomijom EU-a. Time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u Europskom parlamentu u kojem su socijalisti druga grupa po veličini i imaju 153 zastupnika, priopćio je Ured zastupnice u ponedjeljak.

„Moj potpredsjednički resor se zove 'Nova ekonomija koja radi za ljude', a obuhvaća tri odbora: Odbor u kojem sam radila još od prošlog mandata - za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, zatim Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istodobno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU raditi za ljude, i sada imam resor 'ekonomija koja radi za ljude'. Želim, kao i dosad, raditi na konkretnim rješenjima koja će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU!“, rekla je Borzan (SDP/S&D), navodi Ured zastupnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od prvih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njezin resor, a njih je čak osam, što je gotovo trećina predloženih kandidata.

Prioriteti

Borzan će nakon saslušanja kroz mandat određivati prioritete socijalista i demokrata u Europskom parlamentu po europskim zakonima i inicijativama iz njezina resora te će koordinirati rad i strategije u pregovorima između institucija EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zadovoljna sam jer imam vrlo kvalitetan tim ljudi u hijerarhiji ispod sebe, prije svega troje vrlo kvalitetnih koordinatora koji ozbiljno pristupaju poslu. Sretna sam što je moja politička obitelj prepoznala moj rad u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i što mogu nastaviti na jednoj višoj razini. Kao i do sada, borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Ekonomska politika EU mora raditi za sve građane EU.  Na europskom tržištu ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Premda nismo svi isti – svi moramo biti ravnopravni za europskim stolom“, rekla je Borzan, a stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo