DIJETE HOSPITALIZIRANO /

Epilog drame sa Supetra! Javio se djelatnik koji je sudjelovao u preuzimanju djevojčice: 'Hrpa laži i gluposti'

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Hitna helikopterska služba trebala je u Split transportirati djevojčicu od godinu i pol dana ozbiljno narušenoj zdravlja

14.12.2021.
16:58
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku javnost šokirao je događaj iz Supetra na otoku Braču ovog vikenda gdje je pozvana hitna helikopterska služba koja je trebala u Split transportirati djevojčicu od godinu i pol dana ozbiljno narušenoj zdravlja.

Taj dio otoka inače nema helidrom, ali postoji privatni aerodrom koji je zimi zatvoren, a shodno tome nije ni osvijetljen. Nalazi se pak 35 kilometara od Supetra pa je dijete moralo biti prevezeno tamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je helikopter došao, svjetla nisu bila upaljena pa ni slijetanje nije bilo moguće u tom trenutku, no naposljetku se sve riješilo uz pomoć vatrogasaca koji su uspjeli upaliti svjetla, pak kršeći protokol. 

Sada se o svemu oglasio djelatnik hitne helikopterske službe koji je tu večer bio s pilotom te se o svemu očitovao ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zamalo tragedija /

Beba skoro umrla jer je zakazao sustav hitnog transporta na Braču: 'Ovo je ispala teška improvizacija'

Image
Zamalo tragedija /

Beba skoro umrla jer je zakazao sustav hitnog transporta na Braču: 'Ovo je ispala teška improvizacija'

Kaže da su po dobivenom zahtjevu odmah upitali ima li Brač uvjete za noćni start jer ih prije sedam dana nije bilo. Rečeno im je da će sve provjeriti pa naknadno javljeno da će aerodrom biti osvijetljen. 

"Dolaskom na aerodrom smo vidjeli da radi samo reflektor i da pista nije osvijetljena. Pilot mi je rekao da javim Kondoru da u tim uvjetima ne možemo sletiti. Kontrola leta je zamolila pilota da napravi par krugova dok ne dođe vatrogasac koji će upaliti rasvjetu što je na kraju i učinjeno pa smo sletjeli", kaže dalje pa dodaje: "Preuzeli smo potpuno stabilnog pacijenta koje je po dojavi imalo febrilne konvulzije i dobilo odgovarajuću terapiju. Dijete je bilo stabilno, budno, komunikativno i urednih parametara", zaključuje pa navodi kako se čitav slučaj pretvorio u hrpu laži i gluposti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo