Igraju na kartu jednostavnosti / Entuzijasti iz Ivanić Grada ponudili djeci obične komadiće drva: kako su djeca ocijenila hrvatske igračke?

Osnivač tvrtke Brick by Brick iz Ivanić Grada, nakon tri godine igranja drvenim kockicama postali su ozbiljni proizvođači

19.5.2016.
22:11
VOYO logo

Uz sve moguće današnje gadgete i digitalne dječje preokupacije, nije lako ugrabiti svoj dio kolača na tržištu igračka. No dva garažna entuzijasta iz Ivanić Grada pokrenula su biznise igrajući na kartu jednostavnosti i ponudili djeci obične komadiće drva koji i nisu tako obični.  

Jadranko Pongrac i Damir Adamović u svojim garažama u pile, bruse i sastavljaju male drvene kreacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga stavljamo završno kotače i evo ovako izgleda magarac kad je gotov", kazao je proizvođač igračaka Damir.

Ono što magarca, zeku ili helikopter razlikuje od većine drugih na policama je što na njih ne ide baš nikakav lak ili boja. Za malo stariju djecu su ove jednako prirodne kockice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se radi o tome da su u jedno kompletu svi dijelovi uz određeni nacrt tvore jednu građevinu, bitno je utoliko da se to lijepi, dakle nema ponovnog pokušaja i funkcije undo kao što to ima na kompjuteru", dodaje Jadranko.

Ljepilo nije štetno, kaže, i to je jedan od razloga zašto je posebna. Tržišta ima. Sklopio je ugovor s jednim trgovačkim lancem i na polici se ovaj komplet kockica uz nacrt prodaje za 100 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve moguće digitalne igračke čini Vam se prejednostavno? Provjerili smo na najzahtjevnijem testu. Za prvi put djeci ipak im nismo dali ljepilo, ali roditelji nisu protiv.

Drvene jednostavne igračke prolaze još uvijek potvrđuje nam i direktorica lanca trgovina specijaliziranog za prodaju igračka. Upravo na ovim policama i manje su poznati proizvođači, no ipak priznaje zbog dvije stvari nakon 23 godine misli da će uskoro biti prisiljena zatvoriti. Tržište su preuzeli veliki trgovci, a djeca mijenjaju interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekad smo mi imali djecu do 12. godine, čak i 15., danas do pete", kazala je direktorica lanca trgovina igračaka Ikica Plišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš zato u Ivanić Gradu se ovaj vikend održava festival igračaka, ne samo da zabavi djecu, već i kako bi roditelje podsjetio da jednom kad naviknu svoju djecu na zaslone na dodir, teško ih je ponovno zainteresirati za kockice. 

Više pogledajte na njihovoj službenoj Facebook stranici 'Brick by Brick'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo