Iduća Hrvatska /

Englezi porazom otvorili Ligu nacija: 'Furija' prekinula niz na Wembleyju

Image
Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL

Španjolcima sada slijedi okršaj protiv Hrvatske u Elcheu 11. rujna, dok će Englezi idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv Hrvatske

8.9.2018.
23:03
John Walton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu iz skupine 4 elitnog razreda Lige nacija španjolska nogometna reprezentacija je u Londonu na stadionu Wembley pobijedila Englesku 2-1, a za tri dana će u Elcheu odmjeriti snage protiv Hrvatske.

Bila je to prva utakmica 'furije' pod vodstvom novog izbornika LuisaEnriquea i odmah veliki 'skalp'. Španjolci su prekinuli engleski niz od 24 utakmice bez poraza na Wembleyju, a posljednji službenu utakmicu koju su izgubili u svom nogometnom hramu doživjeli su u studenom 2007. od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je odlično ušao u susret i stigao do vodstva već u 11. minuti. MarcusRashford je primio odličan pas Lukea Shawea i zabio bez problema za 1-0. Međutim, vodstvo "Gordog Albiona" kratko je trajalo. Dvije minute kasnije izjednačio je SaulNiguez nakon povratne lopte Rodriga. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu španjolske vrste. 

U 32. minuti "Furija" je okrenula rezultat. ThiagoAlcantara je ubacio iz slobodnog udarca, a Rodrigo sjajan nastup okrunio golom, trećim u dresu reprezentacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, drugo poluvrijeme je ostalo u sjeni teške ozljede braniča Manchester Uniteda Shawa koji je stradao nakon prekršaja Carvajala. Shaw je na nosilima iznesen s terena, a prema prvim vijestima ima ozljedu glave. Španjolska je u idućih 20 minuta mogla riješiti pitanje pobjednika, no "Furija" nije uspjela iskoristiti šokirane domaćine. Engleska se u završnici drugog dijela pribrala i Rashford je imao dvije sjajne prilike, no De Gea je bio sjajan.

U sudačkoj nadoknadi Danny Welbeck je izjednačio na 2-2, ali je nizozemski sudac Danny Makkelie poništio pogodak dosudivši prekršaj nad golmanom.

Španjolcima sada slijedi okršaj protiv Hrvatske u Elcheu 11. rujna, dok će Englezi idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo