čeka novog vlasnika / EKSKLUZIVNO Treća sreća za državu: Snizili cijenu za milijun kuna i prodali Mesićevu vilu

Tri je puta bila na bubnju i konačno je prodana. Ministarstvo državne imovine prodalo je vilu u kojoj je bio ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića

26.9.2018.
19:01
VOYO logo

Tri je puta bila na bubnju i konačno je prodana. Ministarstvo državne imovine prodalo je vilu u kojoj je bio ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Ime novog kupca ne otkrivaju, ali poznato je koliko je novca država dobila. Doduše, na kraju su morali spustiti cijenu za milijun kuna. 

Dva je puta nitko nije htio kupiti, zarasla je u travu, cvijeće je uvenulo, a poštu nitko ne kupi. Iz trećeg pokušaja vila u kojoj je bio ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ipak je prodana. Ministarstvo državne imovine, u čijem je vlasništvu, zaključilo je natječaj 11. rujna, a javila su se četiri kupca. Cijena ipak nije ostala zaključana jer prvotno nije bilo kupaca za kupnju vile pa je država morala spustiti cijenu za milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotno je država tražila minimalno 6,2 milijuna kuna, a kako se dva puta nitko nije javio dali su popust s početnom cijenom od milijun kuna manje. Zdanje je tako prodano najboljem ponuđaču za 5,5 milijuna kuna. Vila ima 350 četvornih metara s pripadajućim vrtom i dvorištem od 650 kvadrata. U Mesićevo vrijeme, unutrašnjost je bila okićena umjetninama i masivnim namještajem.

"Negdje moram imati mjesto gdje ću dobivati poštu", kazao je svojedobno bivši predsjednik Republike. Danas su ostali samo goli zidovi koji čekaju novog vlasnika čije se ime ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kupnju ove vile bilo je zainteresirano i nekoliko država kako bi ovdje smjestili svoja veleposlanstva, ali kako neslužbeno doznajem oni nisu kupci i to samo zato jer nema dovoljno parkirnih mjesta. Stjepan Mesić ostao je bez ureda još 2016. nakon što je Vlada Tomislava Karamarka i Mosta odlučila ukinuti njegov ured. U prvih pet godina svog postojanja ured bivšeg predsjednika porezne je obveznike koštao oko 4 milijuna kuna. Njegovo ukidanje je s jedne strane pravdano uštedama, a s druge objašnjavano političkom osvetom.

"Riječ je o obračunu sa mnom o grubom pokušaju da mi se zatvore usta. Namjerno, kažem, jer je evidentno da incijatori izmjena zakona, moram ih upozoriti, to neće ostvariti", komentirao je Mesić. Mesić je nakon toga od Saveza antifašista na korištenje dobio mali ured u centru Zagreba, dok će u puno luksuznije zdanje na Šalati nakon nekoliko godina useliti novi vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo