zanimljiv izričaj /

Eko-lenjinisti, lezbijski sindikalisti i iPhone ljevica. Svi se sprdaju s optužbama pristaša Škore. 'Meni to zvuči kao kategorija na Pornhubu'

Od soroševaca, eko lenjinista do iPhone ljevice. Umjesto obnovom Zagreba, Škoro i Domovinski pokret bave se lijevom i zelenom stranom Tomislava Tomaševića

21.5.2021.
7:00
VOYO logo

Sigurno ste primijetili zanimljiv izričaj koji je ovih dana prisutan kod pristaša i kolega Miroslava Škore, kada govore o protivnicima iz platforme Možemo. Oni su teoretičari lezbijskog sindikalizma, apologeti titoizma, iPhone ljevica, eko - lenjinisti.

Nije poznato jesu li se baš dogovorili da će tako govoriti, smislili listu uvreda i podijelili među sobom da ih uvijek imaju spremne u džepu- ili se to dogodilo spontano, ali već se pojavila jedna stranica koja automatski generira uvrede: pa ako Zlatku Hasanbegoviću načas blokira inspiracija, ovdje može pronaći sjajne ideje kao što su: gerilci semaforskog staljinizma ili špijuni pseudobiciklističkog homoboljševizma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su strani plaćenici. Oni su profesionalni agitatori. Oni su ideološka penetracija desetljeća.

Što se krije iza platforme Možemo odlučila je razotkriti desnica. Na posebnom zadatku je Zlatko Hasanbegović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Građani moraju znati da se iza skupine demagoga kriju se ljudi koji predstavljaju stranu ideološku franšizu'', kazao je saborski zastupnik  Zlatko Hasanbegović. 

Od soroševaca, eko lenjinista do iPhone ljevice. Umjesto o obnovi Zagreba i otpadu, Škoro i Domovinski pokret bave se lijevom i zelenom stranom Tomislava Tomaševića.

''Ja sam noćna mora gospodina Tomaševića'', izjavio je Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreb.

''Ovdje se radi o jednoj vrsti strane ideološke penetracije, desetljeće dobro dotjerane, dakle jedne parapolitičke aktivističke skupine'', kazao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve izjave inspirirale su satiričare. Domagoj Zovak ima zanimljivu teoriju. 

''Raskrinkao sam Tomaševića. Njegovi inicijali su T.T., ako između stavimo "i" i "o" dobijemo Tito. Pametnom dosta. To tako pali na toj desnici, to su te kratke bravure koje njima pamet zavrte pa razmišljaju'', rekao je satiričar Domagoj Zovak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuo je Hasanbegović u rat protiv rodnih semafora i lezbijskih sindikalista. Tomaševiću nije smiješno. 

''Ja shvaćam da su sve te fore.. evo jučer, mislim ono, koji god medij otvorim mogu slušati ili premijera ili Most ili DP i svatko smišlja kako će bolju foru smislit. Ja mislim da građanima Zagreba to nije fora nego je ključno da se rješavaju problemi koji se nisu rješavali 20 godina, amo se baviti time'', rekao je Tomislav Tomašević, kandidat gradonačelnika Zagreba.

Image
borba za split /

Urnebesni drugi krug: Vice Mihanović objavio video da Marijani Puljak pokaže da on zna rezati živicu

Image
borba za split /

Urnebesni drugi krug: Vice Mihanović objavio video da Marijani Puljak pokaže da on zna rezati živicu

Neobične jezične tvorevine nasmijale su internet, makar je pravo značenje teško razumjeti. Domagoj Zovak sumnja da Škorini kolege ujutro uzmu rječnik, pronađu koji zvučni pojam i spajaju ih u nešto što ne znači ništa.

''Lezbijski sindikalizam osim što sam rekao da meni to zvuči kao kategorija na Pornhubu, ja ne znam što bi to trebalo značiti. Ali to su te dobre stvari koje dobro zvuče za njihove glasače koji ne znaju što je to, ali zvuči kao nešto opasno, a nama ostali služi za zafrkanciju'', komentirao je Zovak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspiraciju za iduće dane u Domovinskom pokretu mogu potražiti na ovom generatoru pojmova. Ima tu svega. Partizani pseudosocijalnog hortikulturalizma, plasirani agenti migrantskog kolektivizma, uvoznici kumrovačkog totalitarizma, kvartovski termiti iPhone lezbostaljinizma i banditi biciklističkog titoizma. Ako vam i dalje ništa nije jasno. Ako i dalje ne znate što je lezbijski sindikalizam, evo pojašnjena. 

''Što se tiče teoretičara tzv. lezbijskog sindikalizma mislio sam na zastupnicu s liste Možemo, poznatu teoretičarku. sindikalnu aktivisticu sa zagrebačke špice - Jelenu Miloš. U fokusu njezinoga teorijskog i aktivističkog interesa je ono što ona naziva problemom LGBTQ unutar sindikalnog organiziranja'', rekao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović ne vidi problem u svojim izjavama, kaže nikoga nije uvrijedio. 

''Ja sam im komplimentirao. Ako ja vama kažem da ste novinarka ja vam kažem činjenicu. Nije riječ o dosjeci nego teorijskom konceptu kojeg ja nazivam lezbijski sindikalizam'', izjavio je Hasanbegović.

A nakon ovog tjedna, više vas nitko neće pitati jeste li strijelac, Bik ili Riba, sada će s o vašem karakteru prosuđivati prema novom, zelenom kalendaru. Prema njemu možete biti lezbijski lenjinist, mali titoist, ortodoksni prijatelj Rade Borić, komunistički apologet ili urbani agitator.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo