Neodgovorno /

Dvostruko kršenje samoizolacije: Osoba prvo otišla na drugu adresu, a onda iz Dubrovnika u Split

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Najviša propisana kazna za nepridržavanje odluke o samoizolaciji iznosi 120.000 kuna

2.4.2020.
14:42
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo


Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević govorio je o primjerima kršenja samoizolacije na području županije. Inače je zabilježeno 15 slučajeva kršenja samoizolacije, a ona je propisana za 583 osobe.

Pavličević je naveo i najekstremniji primjer. Naime, jedna je osoba dvaput prekršila propisanu mjeru, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došla je iz susjedne države i automatizmom je morala biti u samoizolaciji, ali policija je nije zatekla na adresi koju je prijavila nego je koristila privatni smještaj, a poslije toga,  zatečena je u splitskoj zračnoj luci jer je htjela napustiti Hrvatsku. To je bilo dvostruko kršenje samoizolacije", naveo je Pavličević te pojasnio što točno znači kršenje samoizolacije.

"Policija evidentira one koji namjerno izbjegavaju samoizolaciju. Većina utvrđenih slučajeva došla je na temelju dojava jer policija ne može obići sve, većina prijava je došla od susjeda i građana pa smo ih zatekli gdje ne bi smjeli biti. Kršenje nije ako pođete u garažu ili u svoj vrt, ali vozanje po gradu, odlazak u trgovinu zasigurno jest", naveo je Pavličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva kazna za nepridržavanje odluke o samoizolaciji je osam tisuća kuna. No, ako se to ponovi više puta, kazne su sve veće. Najviša iznosi 120.000 kuna. Inspektorat je najavio kako će se izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne provoditi prisilnim putem FINA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo