DVOGODIŠNJAKINJA OD ROĐENJA BORAVI U BOLNICI: /

Roditelji se pojavljuju tek protokolarno i tako malenu drže zarobljenu u sustavu

Image
Foto: RTL/Screenshot

Dvogodišnjakinju koja živi u riječkoj bolnici roditelji posjećuju samo kako bi je održavali u sustavu u kojem od rođenja čeka na transplantaciju.

7.3.2018.
9:10
RTL/Screenshot
VOYO logo

Djevojčica stara dvije i pol godine na onkologiji dječje bolnice Kantrida u Rijeci leži od svog rođenja. Ondje čeka spasonosnu operaciju koja bi joj trebala spasiti život. Malena je na listi čekanja, no donor nije pronađen sve do ovih dana.

Sretnu vijest za RTL otkrila je voditeljica Odjela onkologije Dječje bolnice Jelena Roganović izjavivši kako djevojčicu pripremaju za transplantaciju koja bi trebala biti u travnju ili svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na operaciju u Zagreb

"Planirana je transplantacija od podudarnog nesrodnog darivatelja i dogovorno s transplantacijskim timom odabrat će se optimalan tajming za transplantaciju. Dakle, biramo za nju idealno vrijeme, bit će to vjerojatno u travnju ili svibnju", kazala je Roganović.

Operacija će biti u Zagrebu, nakon čega će se djevojčica oporavljati šest mjeseci, a o njezinom daljnjem zbrinjavanju brinut će Centar za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzimanje roditeljske skrbi

Naime, malena Barbi, kako je od milja zovu, u teškoj je obiteljskoj situaciji. Njezini roditelji u bolnici se pojavljuju tek protokolarno i tako je drže zarobljenu u sustavu, a zbog njihova povremenog dolaska nije se moglo krenuti u postupak izdvajanja djevojčice iz obitelji.

Par se javlja u Centar za socijalni rad, a u tijeku je i postupak za oduzimanje roditeljske skrbi.

Inače, djevojčica u bolnici nije u izolaciji. Vesela je i komunikativna, te se igra s drugom djecom, a osoblje ne skriva da se za nju posebno brinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo