Afera ulaznice / Dva sata prije finala Ćosić je zvao HRT: 'Nemojte reagirati, ostat ćemo bez komentatorske pozicije'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se 40 takvih ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale

7.9.2018.
10:30
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Hrvatska radio televizija našla se u središku skandala s ilegalnom preprodajom ulaznica za nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji. Karte su od EBU-a (Europske unije javnih televizija) tražili sportski komentator Drago Ćosić i koordinator za međunarodne poslove Saša Dedić.

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se 40 takvih ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale. No, sve je otkrila Fifa, nekoliko dana prije finala. Fifa je zatražila od EBU-a očitovanje kako su se ulaznice dodijeljene EBU-u pojavile na crnom tržištu. Nakon toga je kontaktiran HRT. Cijena ulaznica za finalnu utakmicu bila je 18.500 eura, što je gotovo 140 tisuća kuna (137.423 kuna), a navodno ih je Fifa blokirala pa onaj koji ju je kupio na crnom tržištu, nije mogao ući na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim službene informacije od strane HRT-a o pokretanju disciplinskog postupka, informacija o ovom slučaju je jako malo, no iz kuloara se može duči kako je sam Ćosić, dva sata prije izravnog prijenosa finalne utakmice između Hrvatske i Francuske, nazvao HRT i kazao da je Fifa pokrenula istragu o preprodaji spornih ulaznica.

Čak je zamolio vodstvo HRT-a da ne reagira odmah jer bi ga mogli maknuti s komentatorske pozicije uoči najvažnije utakmice hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznalo se i da je šef produkcije Sportskog programa Grgo Juroš dobio dvije karte od Drage Ćosića. Pritom nije obavijestio nadređene o tim ulaznicama. Juroš je, neslužbeno se doznaje s HRT-a, prošlog tjedna na vlastiti zahtjev razriješen s mjesta producenta Sportskog programa HRT-a, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo