DVA DANA NAKON NESREĆE: / U Indoneziji još traje potraga za 76 putnika potonulog trajekta

Image
Foto: YouTube, Screenshot

U ponedjeljak se u središnjoj Indoneziji nastavila potraga za preživjelima nakon potonuća trajekta sa 118 ljudi, ali nade je sve manje dva dana nakon nesreće.

21.12.2015.
8:24
YouTube, Screenshot
VOYO logo

Još nije poznata sudbina 76 ljudi. Poginulo je troje putnika, među kojima dvoje djece, a 39 je spašeno pošto je u subotu potonuo trajekt u veoma lošim meteorološkim prilikama, s valovima visokim do 5 m u tjesnacu Boni, blizu otoka Celebesa (Sulawesi).

Spasilačka operacija počela je nakon poziva u pomoć poslanog s broda, ali je u početku bila usporena zbog lošeg vremena. Neki brodolomci su se satima držali za ribarske bove do dolaska spasilaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ZADNJI TREN: /

Stotine putnika bježalo glavom bez obzira s trajekta u plamenu

Image
U ZADNJI TREN: /

Stotine putnika bježalo glavom bez obzira s trajekta u plamenu

Potraga koja je bila prekinuta tijekom noći, nastavila se u ponedjeljak u boljim vremenskim uvjetima. "Vrijeme je danas dosta dobro, nadamo se da ćemo pronaći više ljudi", rekao je za AFP Roki Asikin, voditelj operacije potrage i spašavanja.

Visoki valovi zahvatili trajekt

Trajekt na kojemu su svi putnici i članovi posade bili Indonezijci, isplovio je u subotu ujutro iz Kolake, na jugoistoku otoka Sulawesija, u Siwu, na zapadu pokrajine. Poziv za pomoć je poslao kada je već bio blizu odredišta. Preživjeli su rekli da su trajekt zahvatili visoki valovi, nakon čega je počeo tonuti, ali vlasti još nisu potvrdile tu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest brodova i helikopter sudjelovali su u potrazi u zaljevu Boni, gdje je pomorski promet veoma važan za stanovnike Sulawesija, četvrtog po veličini indonezijskog otoka.

Brodski promet je nezaobilazan u povezivanju 17.000 indonezijskih otoka i otočića, gdje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama nisu rijetkost zbog loših sigurnosnih mjera i prekrcanosti plovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo