Kiel u seriji / Duvnjak ukrao čak pet lopti u zadnjoj utakmici u 2017.: dobre igre i drugih 'Nijemaca'

Image
Foto: RONNY HARTMANN/DPA/PIXSELL

Domagoj Duvnjak propustio je dobar dio od Kielovih 3.600 službenih minuta na terenu zbog operacije koljena, no od klupske 2017. pobjednički se oprostio s tri pogotka i čak pet ukradenih lopti

27.12.2017.
21:36
RONNY HARTMANN/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Nepunih pet dana prije kraja godine Bundesligaši su zaključili 2017. Strahovit je tempo njemačkog rukometa na svakoj razini. Kiel je primjerice večeras odigrao 60. utakmicu u ovoj godini. Zebre su, naime, u posljednjem kolu njemačkog prvenstva prije stanke zbog Eura svladalale N-Lübbecke rezultatom 29:19.

Domagoj Duvnjak propustio je dobar dio od Kielovih 3.600 službenih minuta na terenu zbog operacije koljena, no od klupske 2017. pobjednički se oprostio s tri pogotka i čak pet ukradenih lopti, ako je vjerojati službenoj statistici Bundeslige. Kapetan je ponovo dobio 20-ak minuta, državši pod kontrolom Kielovu igru, u trenucima dok je bio na terenu prednost njegovog sastava stalno je rasla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rotirao je Kiel u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici. Po pet pogodaka zabili su Bilyk, Wiencek i Ekberg. Luka Raković na drugoj strani jedan pogodak. Odličnom formom (jedan poraz u zadnjih deset susreta) Duvnjakova momčad je u znatno povoljnijoj poziciji na ljestvici nego što su to nagoviještali porazu na početku sezone. Trenutno zaostaju dva boda za mjestom koje vodi u Ligu prvaka. Prvi je i dalje dvostruki uzastopni prvak Rhein-Neckar Löwen.

Duvnjak se nakon kraja bundesligaške godine priključuje reprezentaciji u pripremama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje bundesligaško kolo u 2017. upriličilo je derbi između Füchse Berlina i Magdeburga s čak petoricom hrvatskih igrača na terenu. U 23:23 remiju Kopljar, Mandalinić i Gojun zabili su po dva pogotka za Füchse uz stopostotni šut, dok je Magdeburgov Željko Musa bio precizan dvaput. Drago Vuković nije se upisao na semafor. Briljirao je srbijanski srednji vanjski Petar Nenadić s devet golova.

Krešimir Kozina je u pobjedi Göppingena zabio čak devet golova sa samo jednim promašenim šutom. Njegov je klub uvjerljivo, s +11 svladao Hütternberg, jednu od slabijih momčadi u ligi. Ilija Brozović zabio je jedan gol u remiju Hannovera kod Flensburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo