državni tajnik / Dulibić o tijelima u KB Sveti Duh: 'Ravnateljicu smo više puta upozorili, ispada da je ravnateljstvo nesposobno'

Image

Smatra kako je stanje u bolnicama u Hrvatskoj generalno dobro, no uvijek postoje izolirani incidenti s obzirom na broj pacijenata i radnika kao i ovi. Ističe kako je reforma zdravstva da pacijenta stavi u središte, no ove situacije oštro je osudio kao nehumane, a djelatnici u zdravstvu moraju 'pokazati više empatije prema građanima'

28.4.2023.
12:40
VOYO logo

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, komentirao je slučaj mrtvih tijela u KBC Sveti Duh te uznemirujuću fotografiju iz sisačke bolnice na kojoj dvije pacijentice leže u istom krevetu.

"Očito imamo problem u ravnateljstvu KB Sveti Duh", rekao je Dulibić te dodao kako su poduzete sve mjere, a ravnateljicu su više puta upozorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li da je ravnateljstvo nesposobno, rekao je "iz ovoga svega ispada da je tome tako".

Spomenuo je kako Ministarstvo trenutno ne može učiniti ništa, te da su sve inspekcije na terenu. Još su prije poslali zdravstvenu inspekciju kada su čuli za tijelo pacijenta pokraj aparata za kavu, a izvješće se još čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je reforma zdravstva da pacijenta stavi u središte, no ove situacije oštro je osudio kao nehumane, a djelatnici u zdravstvu moraju "pokazati više empatije prema građanima".

U KBC Sveti Duh poslana je i sanitarna inspekcija nadležnog državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
i nema odgovora čak 2 mjeseca /

Što se događa u KB Sveti Duh. Tijela pobacana po podu mrtvačnice, oca našla mrtvog kraj aparata za kavu?

Image
i nema odgovora čak 2 mjeseca /

Što se događa u KB Sveti Duh. Tijela pobacana po podu mrtvačnice, oca našla mrtvog kraj aparata za kavu?

Za Sisak pak smatra da nije problem u krevetima i da se takve stvari moraju što prije kazniti, a ravnatelj se mora ispričati.

"Kreveta ima, to je neprihvatljivo i nehumano, morat će biti određene sankcije. Pričekat ćemo nalaze zdravstvene inspekcije i vidjeti čija je to odgovornost. Moralna odgovornost svakako postoji. Ravnatelj sisačke bolnice se mora ispričat za sve što se dogodilo i onda ćemo dalje postupati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smisao menadžemnta bolnice je da organizira sve, ako imaju problema onda se trebaju obratiti ministarstvu za pomoć", dodao je Dulibić.

Smatra kako je stanje u bolnicama u Hrvatskoj generalno dobro, no uvijek postoje izolirani incidenti s obzirom na broj pacijenata i radnika kao i ovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj krivotvorenja antigenskih covid testova nije komentirao, jer kako kaže, ne zna tko je Filip Mihalić, optužen za krivotvorenje.

"Ne znam prvi put čujem za to. Ravnateljstvo civilne zaštite je naručivalo testove, postojalo je povjerenstvo, to se moralo validirati. Ne sjećam se da sam ikad čuo za tog čovjeka. Bila je korona, nije bilo zaštitne opreme, to su bili novi testovi, netko je očito lovio u mutnom. Neka organi pravosuđa postupaju i mi ih apsolutno podržavamo", zaključio je Dulibić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo