i nema odgovora čak 2 mjeseca / Što se događa u KB Sveti Duh. Tijela pobacana po podu mrtvačnice, oca našla mrtvog kraj aparata za kavu?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Što se tiče tijela na podu mrtvačnice govore kako bolnica ima jako malo mjesta u hladnjačama te kako rade na proširenju prostora za još 15 mjesta

27.4.2023.
21:09
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zastrašujuće snimke i informacije stižu iz Kliničke bolnice Sveti Duh. Jutarnji list objavio je informaciju kako je prije dva mjeseca muškarac F.S. preminuo u čekaonici hitnog prijema KB Sveti Duh, a obitelj još nije dobila odgovor što je bio uzrok smrti. Kćer ga je tada dovela na hitni prijem, da bi ga sljedećeg dana pronašla mrtvog na ležećim kolicima u čekaonici.

"Na hodniku, pored caffe aparata, kći je pronašla preminulog oca. Dosad smo dobili tek šturu papirologiju, na kojoj stoji od kojih je kroničnih bolesti bolovao, ali nigdje ne stoji konkretan uzrok smrti", kaže odvjetnik obitelji Tomislav Miličević koji je zatražio dodatnu dokumentaciju, na osnovu koje će moći krenuti u daljnji postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da je došlo do ozbiljne pogreške u liječenju koja je dovela do smrtnog ishoda, a svakako je moralno i etički nedopustivo da pacijent umre na hodniku i da ga takvog nakon cijele noći pronađe član obitelji", dodaje Miličević.

Image
'ZBOG PROSTORNIH OGRANIČENJA' /

Reagirala Uprava KB Sveti Duh: 'Pacijenti su preminuli u prostoru koji jest naša čekaonica, ali...'

Image
'ZBOG PROSTORNIH OGRANIČENJA' /

Reagirala Uprava KB Sveti Duh: 'Pacijenti su preminuli u prostoru koji jest naša čekaonica, ali...'

S druge strane Index je objavio snimku koja je stara nešto više od dva tjedna, a koja prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o najmanje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena plahtom, leže na bolničkim transportnim kolicima. Snimka pokazuje i zatvorene hladnjake.

I ravnateljstva bolnice ne demantraju snimku već kažu kako se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjak, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice. Iz Ministarstva zdravstva ističu da je krajnje neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka u Zavodu za patologiju KB-a Sveti Duh, inače, bolnice u vlasništvu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako su obavijestili ravnateljicu KB-a Sveti Duh da je dužna u suradnji s tijelima ustanove i osnivačem, Gradom Zagrebom, spomenute probleme rješavati te su predstavke također ustupljene sanitarnoj inspekciji koja djeluje u sklopu Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Iz bolnice kažu kako je u tijeku proširenje mrtvačnice za još 15 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo