'ZBOG PROSTORNIH OGRANIČENJA' / Reagirala Uprava KB Sveti Duh: 'Pacijenti su preminuli u prostoru koji jest naša čekaonica, ali...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovdje se nikako ne radi o nemaru, nego samo o nedostatku prostora koji bi za pacijente bio privremeni smještaj do odluke o otpustu ili do odlaska iz bolnice, napisali su

25.3.2023.
15:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh dvoje pacijenata preminulo je kraljem veljače u čekaonici Hitnoj prijema. Pacijenti su preminuli na ležećim transportnim kolicima u čekaonici.

Nakon što je slučaj izašao u javnost reagirali su iz Uprave KB Sveti Duh, njihovo priopćenje prenosimo u cijelost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želimo izraziti sućut obiteljima preminulih pacijenata. Oba pacijenta na koja se odnose upiti, a koji su nedavno preminuli u našem objedinjenom hitnom prijemu, su bila zbrinuta u cijelosti u skladu s pravilima struke. Jedan je čekao sanitetsko vozilo za prijevoz, a drugi je bio zadržan preko noći u središnjem hitnom prijemu, do jutra, a radi kontrolnih nalaza.

Čini se da javnost zbunjuje da su oba pacijenta bila u "čekaonici" i to svakako treba pobliže pojasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dok su ležali na kolicima /

U čekaonici Hitne na Sv. Duhu umrla dva pacijenta. Bolnica: 'To nije rijetkost jer dolaze teško oboljeli pacijenti'

Image
dok su ležali na kolicima /

U čekaonici Hitne na Sv. Duhu umrla dva pacijenta. Bolnica: 'To nije rijetkost jer dolaze teško oboljeli pacijenti'

Naime, ovdje se nikako ne radi o nemaru, nego samo o nedostatku prostora koji bi za pacijente bio privremeni smještaj do odluke o otpustu ili do odlaska iz bolnice.

Naime, oba pacijenta su preminula u prostoru koji jest naša čekaonica, ali zbog prostornih ograničenja i naš radni prostor, u kojem se nažalost odvijaju naši radni procesi, a koji dijelimo s obitelji i osobama u pratnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našem objedinjenom hitnom prijemu nažalost ne postoji prostor u kojem bi pacijenti mogli, van očiju ostalih osoba koje sjede u čekaonici, čekati svoj prijevoz ili boraviti preko noći. No, svi pacijenti koji čekaju prijevoz ili borave preko noći u toj zajedničkoj čekaonici su pod neprestanim nadzorom dvije medicinske sestre, nisu nikada prepušteni sami sebi i medicinsko osoblje, ih kontinuirano obilazi, reagira odmah i na svaki poziv.

Zbog sve većeg priljeva priljeva bolesnika na naš hitni prijem, naše su prostorne potrebe odavno prerasle kapacitete objedinjenog hitnog prijema naše bolnice i nama je nužno potreban novi prostor. O tome smo već razgovarali s našim vlasnikom i osnivačem, Gradom Zagrebom, prezentirali smo idejno rješenje za novu zgradu u kojoj bi se smjestio novi objedinjeni hitni prijem i nadamo se da će se za taj projekt uskoro pronaći sredstva. Nova zgrada riješila bi naša prostorna ograničenja i omogućila zbrinjavanje hitnih i vitalno ugroženih pacijenata u skladu sa standardima struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici naše bolnice predano rade i daju sve od sebe kako bi pomogli pacijentima i ublažili njihove patnje, i to čine 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Za nas je svaki ljudski život bitan i svaka nas smrt potrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime svih djelatnika ove bolnice izražavamo iskrenu sućut obiteljima preminulih", napisali su.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo