blagdanski duh / Duh Božića doživite u Bjelovaru, gradu koji će za Advent zablistati u srcima ljudi

Image

Sa samim početkom prosinca u Bjelovaru zavladat će pravi blagdanski duh

17.11.2018.
12:31
VOYO logo

Polako, ali sigurno bliži nam se vrijeme došašća kada svaki katolik pripravlja jaslice svoga srca kako bi se o Božiću mogao u njemu roditi mali Isus, spasitelj svijeta. Upravo u Bjelovaru ove godine želimo ispričati najljepšu Božićnu priču, prepričava nam Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

Sa samim početkom prosinca u Bjelovaru zavladat će pravi blagdanski duh, obogaćen mirisom kuhanog vina i medenjaka. Advent u Bjelovaru bit će pun novih iznenađenja, a posebne radosti bit će za najmlađe. Ove godine će atrij Gradskoga muzeja biti prigodno uređen tradicionalnim prikazom kako se nekad dočekivao Božić, a upravo će se ovdje moći napraviti fotka za pamćenje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adventske svijeće u dogovoru sa Bjelovarsko-križevačkom biskupijom, upalit će djeca osnovnih škola u Bjelovaru koja su ostvarila zapažene rezultate na državnom ili međunarodnom natjecanju iz matematike, fizike, robotike i informatike, potom studenti, dobitnici Dekanove nagrade na Veleučilištu u Bjelovaru, ali i žene koje su provele radeći čitav radni vijek u bolnici ili u proizvodnji. Posljednju Adventsku svijeću upalit će gradonačelnik Dario Hrebak zajedno sa biskupom, Vjekoslavom Huzjakom.

Želimo se odmaknuti od konzumerizma, industrijalizacije, a oživjeti tradicionalne Božićne vrijednosti. Naravno, bit će i zanimljivog ugostiteljskog sadržaja i suvenirskih kućica,  a svakako je dodatna posebnost i klizalište koje se prostire na čak 650 m2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Ana nam nije željela otkriti previše detalja, jer kako kaže, čaroliju bi rado zadržala još malo za sebe, a potom ju podijelila sa svim ljudima dobre volje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo