Drugi čovek kriminalističke policije podneo ostavku zbog napada medija

Smatra da ga institucije ne štite dovoljno

26.9.2013.
21:43
VOYO logo

Bogdan Pušić, zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Srbije, zatražio je u četvrtak od pretpostavljenih da ga razreše dužnosti. On će, kako "Novosti" saznaju, nastaviti da radi u Radnoj grupi UKP, koja se bavi ispitivanjem 24 sporna slučaja privatizacije.

Pušić je u molbi za razrešenje naveo, pored ostalog, da je u poslednjih 28 dana u jednom dnevnom glasilu okarakterisan kao kriminalac, bez prava na adekvatnu institucionalnu zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Smatram da sam svojim dosadašnjim radom i rezultatima zaslužio takvu zaštitu - navodi Pušić. - A sve imajući u vidu moje profesionalno opredeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih oblika teškog kriminala, očuvanje jedinstvenog kolektiva, jedinstvenog delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, profesionalizam i međusobno poverenje, podnosim ovu molbu.

Dosadašnji zamenik načelnika UKP kaže da se na ovaj čin odlučio i kako bi zaštitio profesionalni ugled srpskog policajca, kao i članove svoje porodice. On dalje navodi da će kao i do sada davati svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po naredbi načelnika UKP generala Rodoljuba Milovića, u toku je formiranje radne grupe čiji će zadatak biti da proveri sve navode koji su izneti u jednom dnevnom listu na račun Pušića.

General Rodoljub Milović, načelnik UKP, izjavio je u četvrtak da mu je dostavljen izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u kojem se navodi da saznanja do kojih su došli inspektori ove službe ne sadrže elemente krivičnih dela, kada je reč o napisima u kojima su pominjani direktor policije Milorad Veljović, Bogdan Pušić, Zoran Tomašević, načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata i Miloš Perović, načelnik Jedinice za zaštitu učesnika u krivičnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U izveštaju SUK se navodi da bi ova služba već reagovala i podnela krivične prijave da su uočeni elementi krivičnih dela kada je reč o ovim ljudima - rekao je Milović.

Foto: Novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo