Drobnjaku treba 500 evra dnevno za ručkove i poklone

Direktoru Puteva Srbije potrebni šest puta veći troškovi reprezentacije nego premijeru Srbije

17.5.2013.
10:59
VOYO logo

Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", predvideo je u planu poslovanja za 2013. godinu čak 12,4 miliona dinara za reprezentativne troškove, odnosno troškove za kafane, proslave i poklone ovog javnog preduzeća, piše Blic.

- Uočio sam da je u predlogu finansijskog plana "Puteva Srbije" za ishranu poslovnih partnera u 2013. predviđeno 12,4 miliona dinara. Taj plan će se uskoro naći pred Vladom Srbije i nadamo se da će biti razumnih ljudi koji će ovaj predlog Zorana Drobnjaka odbiti. Moj stav je da ni dinar ne treba izdvojiti za reprezentaciju jer za to nije vreme - kaže pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera radi, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, prema planu budžeta, može da potroši osam, premijer Ivica Dačić dva miliona dinara, a za prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića uopšte nije bio predviđen trošak reprezentacije. Prostom računicom dolazi se do iznosa da je svakog radnog dana neophodno potrošiti 50.819 dinara na račune u kafanama, poklone i proslave. U "Putevima Srbije" kažu da je reč o radnom materijalu, koji nije zvanično usvojen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo