revitalizacija dravske 'špice' /

Dravsko kupalište u novom ruhu: Mladi arhitekti osmislili idejno rješenje

Image
Foto: Janko Jelić, Kristina Škrokov

Projekt 'Živjeti z Dravo-m' čiji je cilj revitalizacija prostora uz rijeku Dravu, predstavljen je početkom tjedna, a sudeći po predstavljenom, mnogo je zanimljivih ideja kako bi taj prostor u doglednoj budućnosti mogao izgledati.

16.11.2016.
15:36
Janko Jelić, Kristina Škrokov
VOYO logo

Prije izrade projektne dokumentacije će se sutra, 17. studenog, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici organizirati okrugli stol na kojem će svima koji dođu biti predstavljeno idejno rješnje, a uslijedit će i panel rasprava u kojoj se očekuje sudjelovanje predstavnika ekoloških i drugih udruga koje djeluju u Varaždinu te zainteresiranih građana.

Jedna od predloženih intervencija u tom prostoru je Idejno rješenje revitalizacije prostora starog kupališta na Dravi, projekt iz 2014. godine, autora Janka Jelića i Kristine Škrokov, kao nastavak Jankovog diplomskog rada 'Biotehnološki krajolik – Gradska ada Varaždin' iz 2012. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom revitalizacije dravske 'špice' preispitane su mogućnosti reorganizacije te umrežavanje sa užim i širim prostorom. 

- Iako često razmatran kao 'enfant terrible' rijeke Drave, navedeni dio rijeke predstavlja jedinstveni prostor međudjelovanja prirode i infrastrukture. Razumijevanjem povijesti tog prostora te umještanjem različitih programskih sadržaja on dobiva potencijal generatora urbanih programa kao što su sport i rekreacija, edukacija i kultura, turizam i ekologija – objašnjavaju autori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo