DRAMA U OBITELJI TESKO BOLESNOG MLADICA / Zbog dugova im iskljucuju plin, a boje se i delozacije

Obitelj 32-godisnjeg Zagrepcanina Markice Andricica oboljelog od cerebralne paralize zivi u strahu.

12.5.2015.
7:51
VOYO logo

Proslog su tjedna izbjegli iskljucenje struje, jer su im iz HEP-a obecali odobriti jos jedan reprogram duga, a za danas su im iz gradske plinare najavili obustavu isporuke plina zbog duga od 7.170 kuna. Osim toga, za vodu duguju oko 2.000 kuna, a jos 7.500 neplacenih kuna za stanarinu Gradu Zagrebu, u cijem stanu zive, pise Novi list.

Cekaju novac od Ministarstva

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih obecali su jednokratnu pomoc od 10.000 kuna, cime ce obitelj Kelekovic podmiriti dug za struju i plin od ukupno 8.760,00 kuna. I dalje im ostaje dug za vodu i stanarinu od ukupno 9.500 kuna, a ne znaju kako ce ga pokriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravit cemo sve

"Oni su u ovoj godini dobili 3.500 kuna jednokratne pomoci i vise ne mogu ostvariti to pravo. Kako je rijec o kucanstvu koje ima tesko bolesnog clana obitelji, napravit cemo sve da im se ne iskljuci plin i struja, i to po hitnom postupku", kazu u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Za Kelekovice, to je samo parcijalno rjesenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka Andelka ima jos dvije kceri, i boji se da ce uskoro zavrsiti na ulici.

HEP odustao od iskljucenja

"Obitelji Kelekovic dosad smo odobrili vec tri reprograma duga za struju, ali ga nisu uspjeli otplatiti. Odobrit cemo i cetvrti, ali to nije rjesenje za njih, trebaju ga dobiti u sustavu socijalne skrbi", kazu u HEP-u, ciji su djelatnici odustali od iskljucenja kad su vidjeli u kakvim okolnostima zivi obitelj Kelekovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njeni su clanovi jucer bili na rubu zivaca, jer je Gradska plinara Zagreb izdala nalog za iskljucenje plina, a obecanih 10.000 kuna jos nije stiglo.

"Sljedeca je na redu voda, a onda mogu ocekivati jos samo delozaciju", strahuje Andelka Kelekovic. Ogorcena je sto drzava njezinom sinu ne moze osigurati dostojne zivotne uvjete, pa je dobar dio opreme skupila uz pomoc donacija ili kupila sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike